aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΠρόκριση στο Παγκόσμιο για την Εθνική Βόλεϊ Ανδρών! (pics)

Πρόκριση στο Παγκόσμιο για την Εθνική Βόλεϊ Ανδρών! (pics)

Δύο αγώνες ήταν αρκετοί για την Εθνικής μας ομάδας βόλεϊ των ανδρών να υλοποιήσει τον στόχο της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (κατηγορία Μικρών Κρατών) που είναι συνάμα και όμιλος πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2018.

Στο Ρεγκιάβικ της Ισλανδίας νίκησε τη διοργανώτρια χώρα με 3-1 σετ (25-14, 20-25, 25-16, 25-11) και εξασφάλισε την πρόκρισή της στο δεύτερη φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2018, ενώ ανανέωσε το ραντεβού της για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2017.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα στην τελευταία αγωνιστική (αύριο την Κυριακή κόντρα στην Σκοτία στις 16:00) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εξασφαλίζει μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις. Είναι πολύ κοντά, όμως, και στην πρωτιά του ομίλου, αφού η Ισλανδία νίκησε τη Σκοτία με 3-2 σετ.

Κόντρα στους Ισλανδούς οι διεθνείς μας έκαναν «κοιλιά» στο δεύτερο σετ, το οποίο έχασαν, αλλά στη συνέχεια η τάξη αποκαταστάθηκε με μία ουσιαστική και μεστή εμφάνιση. Πρώτος σκόρερ για την Εθνική μας ήταν οι Βλάτο Κνέζεβιτς με 18 πόντους, ενώ εξαιρετική ήταν η συγκομιδή των «κεντρικών» μας (Σωτήρης Πετρακίδης με 12 και Άγγελος Αλεξίου με 11 πόντους).

Οι ομοσπονδιακοί μας προπονητές, Διμίτρι Λέτσιεφ και Στέργιος Φρασκέσκου, χρησιμοποίησαν επίσης τους  Αχιλλέα Πετρακίδη (6 πόντοι), Γαβριήλ Γεωργίου (10) Γιάννη Κοντό, Αντώνη Χριστοφή (1), Γιώργο Χρυσοστόμου (1), Στέφανο Χαριδήμου (8) και Αντώνη Αντωνίου (λίμπερο).

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ