aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΠροεθνική U17 Γυναικών: Θετικό πρόσημο στα φιλικά με το Ισραήλ

Προεθνική U17 Γυναικών: Θετικό πρόσημο στα φιλικά με το Ισραήλ

Mε θετικό πρόσημο που αποδεικνύει την πρόοδο της Προεθνικής U17 Κορασίδων έληξαν τα δυο πρώτα φιλικά προετοιμασίας με την αντίστοιχη ομάδα του Ισραήλ που έγιναν την Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Λούης Λοϊζου είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει σχήματα και να χρησιμοποιήσει όλες τις παίκτριες ενόψει της επιλογής που θα γίνει για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κροατίας μεταξύ 08-11 Ιανουαρίου 2020. H ομάδα μας θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ και το Σαββατοκύριακο στις 18:00. Οι δυο αγώνες θα διεξαχθούν στο Αθλητικό Κέντρο Πανεπιστημίου.

Με πλήρη ομάδα το Ισραήλ

Το Ισραήλ έχει ήδη κάνει την προετοιμασία του και τις επιλογές του και κατήλθε με την τελική του ομάδα  στα φιλικά. Η Κύπρος μπαίνει στο αρχικό στάδιο της τελικής προετοιμασίας.

Στο πρώτο φιλικό την Πέμπτη «boxing day» 26 Δεκεμβρίου 2019, λόγω καθυστέρησης της άφιξης της ομάδας του Ισραήλ συμφωνήθηκε να διεξαχθούν 4 σετ μόνον.

Στο πρώτο σε το Ισραήλ αιφνιδίασε την Κύπρο και προηγήθηκε με 0:6 και 6:16. Η Κύπρος αντέδρασε, μείωσε σε 19:14, 22: 20 αλλά απώλεσε το πρώτο σε με 22-25

Στο δεύτερο σε ήταν σειρά  της Κύπρου να  πάρει τον απόλυτο έλεγχο . Προηγήθηκε με 9:5, 16:5 και πήρε τον σετ με 25:12

Στο τρίτο σετ πήγε πόντο με πόντο με νικήτρια την ομάδα του Ισραήλ με 22:25 Στο τέταρτο  σετ η Κύπρο είχε τον έλεγχο και κέρδισε το σετ με 25:19

Στο πρώτο φιλικό αγωνίστηκαν 14 αθλήτριες και ο Λοΐζος Λοΐζου χρησιμοποίησε διαφορετικά σχήματα και συνδυασμούς σε κάθε σετ για να βγάλει συμπεράσματα.

Αγωνίστηκαν οι: Άντρεα Ντομπρασίνοβιτς, Παναγιώτα Νικολάου, Κλεοπάτρα Διάκου (Ολυμπιάδα Ν.), Έλλη Λάσπου (Lemesos Volleyball), Αλεξάνδρα Θεοδούλου, Μαρία – Όλγα Σιαπάνη (NCMA Νέα Σαλαμίνα), Κυβέλη –Ελένη Νικολάου, Νεφέλη Παλαμά (Ανόρθωση Πετόσφαιρα), Νεφέλη Σιμανόφσκι, Αικατερίνη Κέστα, Μαρία – Νεφέλη Λεύκιου (Property Gallery Απόλλων), Έφη Παναγιώτου (Robo Markets ΑΕΛ), Έλενα Τσουτσούκη, Χριστίνα Θεοδότου (Ανόρθωση).

Άλλο πρόσωπο και νίκη

Άλλο πρόσωπο έδειξε η Εθνική Κύπρου στο σημερινό φιλικό. Κατέβηκε αποφασισμένη να δείξει τι είναι ικανή να καταφέρει. Κέρδισε το πρώτο σετ 25-19, έχοντας συνεχής προβάδισμα. Στο δεύτερο σετ με πολύ καλή ψυχολογία η ομάδα μΑς πήρε τα πάνω της και με επίθεση διαρκείας κέρδισε εύκολα 25-16.

Στο τρίτο σε το Ισραήλ αντέδρασε, κατάφερε και κράτησε το σκορ κοντά και παρά την προσπάθεια της Η η Προεθνική Κύπρου έχασε στους έξτρα πόντους 25-27.

Τον καλό της εαυτό ξαναβρήκε στο τέταρτο σε η Κύπρος. Προηγήθηκε με 7-1. Αλλά το ισραήλ σε μια ύστατη προσπάθεια αντέδρασε και πήρε προσωρινά έλεγχο του σετ. Οι διεθνείς μας σοβαρεύτηκαν και  ξαναπήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού  το σετ με 25-20 και την νίκη με 3-1.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ