Πού έγινε το πρώτο φάιναλ φορ, 23 χρόνια πριν

Φάση από τον τελικό του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ανδρών το 1997 μεταξύ Παφιακού-Ομόνοιας

To διήμερο 26-27 Απριλίου 1996 διοργανώθηκε το πρώτο φάιναλ φορ στο Κύπελλο Ανδρών Πετοσφαίρισης. Η πρώτη διοργάνωση όπως και η φετινή, φιλοξενήθηκε στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» και συμμετείχαν Παφιακός-Ανόρθωση (σ.σ. ο πρώτος ημιτελικός) και Νέα Σαλαμίνα-ΑΠΟΕΛ (δεύτερος ημιτελικός). Ο πρώτος ημιτελικός άρχισε στις 19:00 και ο δεύτερος στις 20:30. Τους αγώνες μετέδωσε ζωντανά το τηλεοπτικό κανάλι «Λόγος», το σημερινό ΟMEGA.

Προπονητές των ομάδων ήταν ο Ντιμίτρι Ζαχάριεφ για την Ανόρθωση, ο Ελληνοπολωνός Γέρζι Βέλτς για το ΑΠΟΕΛ, ο Ντιμίτρι Λέτσιεφ για τη Νέα Σαλαμίνα και ο Χρίστος Παναγίδης για τον Παφιακό. Στον τελικό προκρίθηκαν Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ με την «Μεγάλη Κυρία» να κατακτά το τρόπαιο.

Για τη διοργάνωση του πρώτου φάιναλ φορ, η ΚΟΠΕ κυκλοφόρησε μια ειδική έκδοση 36 σελίδων που αποτελούσε και το επίσημο πρόγραμμα των αγώνων. Το βιβλιαράκι που διατίθετο δωρεάν στους φιλάθλους περιλάμβανε ιστορικά στοιχεία για τα σωματεία, για το άθλημα γενικότερα και τον κάθε πετοσφαιριστή ξεχωριστά (πορτρετάκια), αλλά και υλικό για τις Εθνικές Ομάδες.

Το δεύτερο φάιναλ φορ ονομάστηκε «Γάλα Χαραλαμπίδη» και διοργανώθηκε στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» όπου στον τελικό βρέθηκαν Παφιακός-Ομόνοια.

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ