aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΠολλές συγκινήσεις στον πρώτο γύρο

Πολλές συγκινήσεις στον πρώτο γύρο

Πολλές συγκινήσεις  προσφέρει το φετινό πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου (σ.σ. απομένει μόνο ο αγώνας ΑΠΟΕΛ –Ομόνοια στις 16 Ιανουαρίου 2017), όλες σχεδόν οι ομάδες διεκδικούν τις θέσεις της τετράδας. Η ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ κάνει μια αναδρομή στην πορεία των οκτώ ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα αυτές τις επτά αγωνιστικές.

ΠΑΦΙΑΚΟΣ: Η πιο σταθερή ομάδα είναι η ομάδα της Πάφου. Οι μπλε κάνουν εξαιρετική πορεία και έχουν μόλις τέσσερεις βαθμούς  απώλειες αφού έχασαν από την Αναγέννηση Δερύνειας με 2-3 και κέρδισαν την Ομόνοια με 3-2. Οι Παφίτες δεν επηρεάστηκαν ούτε από την αλλαγή προπονητή, αφού τον Σέρβο Β. Σέρανετς αντικατέστησε ο συμπατριώτης του Μ. Γκρέσιτς. Το ίδιο συνέβη και με τη φυγή του Βραζιλιάνου Ίγκορ Σοάρες και την έλευση του Σκοπιανού Β. Μίλεφ. Οι Παφίτες είναι πρώτοι με 17 βαθμούς. Με την έναρξη του Β Γύρου στις 09 Ιανουαρίου αντιμετωπίζουν την Ένωση.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Η έκπληξη της χρονιάς μέχρι στιγμής. Οι «πράσινοι με τον ανατέλλοντα ήλιο» προχώρησαν σε αναδόμηση του ρόστερ τους αφού έφεραν τρεις πολύ καλούς ξένους Μεντούριτς, Φελίπας και Ντας και προχώρησαν και σε μεταγραφές Κυπρίων όπως τους Αχιλλέως και Πέτρου. Η δουλειά του Ελλαδίτη Γιάννη Μέλκα κάνει εξαιρετική πορεία και βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 14 βαθμούς.

Ηττήθηκε από Ομόνοια και Νέα Σαλαμίνα με 0-3 σετ, ενώ κέρδισε με 3-2 Ανόρθωση και Παφιακό. Όπλο για την ομάδα της Δερύνειας αποτελεί η έδρα της όπου είναι αήττητη. Στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου στις 09 Ιανουαρίου 2017 ταξιδεύει στη Λεμεσό για να αντιμετωπίσει την Ανόρθωση στο «Θεμιστόκλειο».

ΟΜΟΝΟΙΑ: Η κυπελλοπρωταθλήτρια των τελευταίων ετών βρίσκεται στην 3η θέση με 13 βαθμούς και ένα αγώνα λιγότερο. Οι «πράσινοι» δεν έφθασαν στα στάνταρ απόδοσης των τελευταίων ετών και ήδη δέχθηκαν δυο ήττες από Ανόρθωση 0-3 και Παφιακό 2-3. Η Ομόνοια έχει το υλικό για να ανακάμψει και να κάνει ένα πολύ καλύτερο δεύτερο γύρο, αφού από τον Ιανουάριο δεν θα έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Δεν αποκλείεται οι «τριφυλλοφόροι» να εκμεταλλευτούν και τη μεταγραφική περίοδο. Επόμενη υποχρέωση για τους «πράσινους» τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 απέναντι στην Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα στο «Σπύρος Κυπριανού».

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Η «Μεγάλη Κυρία» πληρώνει το μέτριο ξεκίνημά της αφού παρά τη μεγάλη νίκη επί της Ομόνοιας με 0-3 στο Στάδιο «Ελευθερία» έχασε στην πρεμιέρα από την Αναγέννηση με 2-3, από τον Παφιακό 0-3, από το ΑΠΟΕΛ 2-3 και από την ΑΕ Καραβά με 1-3. Η ομάδα του Αντώνη Παπαδόπουλου έχουν το υλικό να αντιδράσουν στο δεύτερο γύρο. Στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου η Ανόρθωση υποδέχεται στις 9 Ιανουαρίου την Αναγέννηση. Οι κυανόλευκο συγκέντρωσαν τον πρώτο γύρο 10 βαθμούς.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Η έτερη ομάδα της Αμμοχώστου έκανε εντυπωσιακό come-back στο τέλος του πρώτου γύρου και με την ολοκλήρωση των πρώτων επτά αγωνιστικών «σκαρφάλωσε» στην 5η θέση με 10 βαθμούς. Η ομάδα του Αντώνη Κωνσταντίνου δείχνει καλά στοιχεία και πέτυχε σημαντική νίκη την 7η αγωνιστική επί της Αναγέννησης με 3-0. Η πορεία της στον δεύτερο γύρο θα κρίνει και την τελική της κατάταξη. Οι ερυθρόλευκοι στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου στις 9 Ιανουαρίου 2017 φιλοξενούν την Ομόνοια στο «Σπύρος Κυπριανού».

ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ: Το άσχημο ξεκίνημα των «κιτρινόμαυρων» στοίχισε στην ομάδα του Ντιμίτρι Λέτσιεφ. Οι συνεχείς ήττες επηρέασαν την ομάδα και οι δυο συνεχόμενες νίκες επί Ανόρθωσης (σ.σ. κυρίως αυτή) με 3-1 και Ένωση με 3-0 ανέβασαν την ομάδα στους 9 βαθμούς και στην 6η θέση. Η ομάδα διαθέτει νεανικό σύνολο με ταλέντο και οι πρώτες αγωνιστικές του δεύτερου γύρου θα είναι καθοριστικές για την πορεία τους. Στην 8η αγωνιστική – πρεμιέρα του δεύτερου γύρου η ομάδα της ΑΕ Καραβά παίζει καθοριστικό αγώνα με το ΑΠΟΕΛ  στο Λευκόθεο.

ΑΠΟΕΛ: Αλλαγμένο προς το καλύτερο παρουσιάζεται το φετινό ΑΠΟΕΛ, αλλά οι ήττες από Pokka ΑΕ Καραβά μόλις την 1η αγωνιστική και Αναγέννηση στην 6η έριξαν την ομάδα στην 7η θέση, αν και υπολείπεται ο αγώνας της 7ης αγωνιστικής με την Ομόνοια στο Λευκόθεο. Η ομάδα του Γιούρι Φιλιποφ με τους 08 βαθμούς που διαθέτει έχει μια καλή παρακαταθήκη για τη συνέχεια, αρκεί να κερδίσει τα καθοριστικά παιχνίδια του δεύτερου γύρου. Οι γαλαζοκίτρινοι διαθέτουν μια πολύ κακή εξάδα όμως δείχνουν να υστερούν στις εναλλακτικές λύσεις. Στις 9 Ιανουαρίου 2017 τον ΑΠΟΕΛ φιλοξενεί σε ένα κρίσιμο αγώνα την ΑΕ Καραβά.

ΕΝΩΣΗ:  Η φιλότιμη ομάδα του Παραλιμνίου βρίσκεται στην 8η και τελευταία θέση χωρίς βαθμούς. Οι βυσσινί που παρεμπιπτόντως έδωσαν όλα τα παιχνίδια στον πρώτο γύρο εκτός έδρας λόγω έλλειψης έδρας (η αίθουσα αθλοπαιδειών στο Παραλίμνι δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφάλειας  πάλεψε σχεδόν όλους τους αγώνες, αλλά έχασε. Η ομάδα του Ζόραν Λούκοβιτς θα κάνει την προσπάθειά της και στο δεύτερο γύρο και ό,τι βγει. Στον αγώνα της πρεμιέρας του δεύτερου γύρου στις 9 Ιανουαρίου η Ένωση φιλοξενεί τον Παφιακό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ