aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΠήρε σετ η Κύπρος και «ζεστάθηκε» ενόψει Μολδαβίας

Πήρε σετ η Κύπρος και «ζεστάθηκε» ενόψει Μολδαβίας

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Ήθελε κάτι παραπάνω, ιδιαίτερα στα τελευταία δύο σετ, για να κάνει την υπέρβαση κόντρα στην Ισπανία, η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών. Στην πρεμιέρα των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2021, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε στο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερίας» από την Ισπανία με 1-3 (22-25, 27-25, 17-25, 17-25).

Πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στα δύο πρώτα σετ, έδειξε ότι μπορούσε ακόμη και για την έκπληξη, αλλά στη συνέχεια, οι Ισπανοί που στο παρελθόν αναδείχθηκαν και πρωταθλητές Ευρώπης, ανέβασαν ταχύτητα και κυριάρχησαν. Ήταν, ωστόσο, ένα καλό σημάδι για το συγκρότημα του Χόρχε Κανεστράτσι που ελπίζει ότι το βράδυ της Δευτέρας 31 Αυγούστου (20:00, ζωντανή μετάδοση Cablenet) θα μπορέσει να πετύχει την πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη στον όμιλο κόντρα στη Μόλδαβία.

Πρώτος σκόρερ για την εθνική μας ήταν ο Σωτήρης Σιαπάνης με 19 πόντους (με 55% επιτυχία στην επίθεση), ενώ τον ακολούθησαν οι Ελευθερίου με 14 και Προδρόμου με 12 (5 μπλοκ). Εκπληκτικοί και ασταμάτητοι για τους Ισπανούς που είναι ένα από τα φαβορί για πρόκριση στην επόμενη φάση ήταν οι Γκονθάλεθ και Ροντρίγκεθ (89% στην επίθεση με 16/18) με 20 και 17 πόντους αντίστοιχα.

Η εθνική μας παρατάχθηκε με τους Α. Χρυστοστόμου, Σιαπάνη (19), Ελευθερίου (14), Προδρόμου (12), Αλεξίου (3), Χαριδήμου (8) και λίμπερο τον Αντωνίου, ενώ ως αλλαγές έπαιξαν οι Στρουγκάρεβιτς (3), Α. Σαββίδης, Μαυρομμάτης και Παφίτης.

Οι αγώνες στην Κύπρο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού είναι η μοναδική εν εξελίξει πετοσφαιρική δραστηριότητα και προσελκύει μεγάλο ενδιαφέρον από τους φίλους του αθλήματος στην Ευρώπη. Οι αναμετρήσεις μεταδίδονται ζωντανά σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν, καθώς επίσης και σε συνδρομητικά κανάλια που έχουν τα δικαιώματα του βόλεϊ.

Στον πρώτο αγώνα της διοργάνωσης οι Λετονοί επικράτησαν της Μολδαβίας μετά από πολύ καλή εμφάνιση με 3-0 σετ. Η ομάδα του Κιλ ήταν ανώτερη σε όλο τον αγώνα με τη Μολδαβία να παρουσιάζεται απειλητική μόνο στο δεύτερο σετ. Οι Λετονοί κέρδισαν τα σετ 25-10, 25-21, 25-20 σε 67’ αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ