aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΟυράνιος Ιωαννίδης: Ο πρώτος Γενικός Γραμματέας της ΚΟΠΕ (η δράση του)

Ουράνιος Ιωαννίδης: Ο πρώτος Γενικός Γραμματέας της ΚΟΠΕ (η δράση του)

Ο σκαπανέας του κυπριακού αθλητισμού Ουράνιος Ιωαννίδης που απεβίωσε την περασμένη Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 και κηδεύτηκε με τις δέουσες τιμές όπως του άξιζε το Σάββατο 01 Φεβρουαρίου 2020 άρχισε τη διοικητική σπουδαία του σταδιοδρομία από την ΚΟΠΕ.

Στις 25 Φεβρουαρίου 1978 ιδρύεται η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης η οποία βασικά διαδέχθηκε την ΕΟΠΕ Κύπρου (το 1972 είχε ιδρυθεί ως Τοπική Επιτροπή Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Κύπρου και το 1973 πήρε την ονομασία ΕΟΠΕ Κύπρου)
Ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ Κύπρου Κώστας Χατζηανδρέου συνέχισε να είναι Πρόεδρος (εκλέγηκε από την Γενική Συνέλευση της 25ης Φεβρουαρίου) της νεοσύστατης Ομοσπονδίας και το κάθε σωματείο είχε αποστείλει τον εκπρόσωπό του στο Διοικητικό Συμβούλιο. Η Ολυμπιάδα Νεαπόλεως της οποίας Πρόεδρος ήταν ο Ουράνιος Ιωαννίδης εκπροσωπήθηκε από τον ίδιο.

Το 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο αφού ενέκρινε το Καταστατικό της ΚΟΠΕ στις 15 Μαρτίου 1978, παρακάθησε στην πρώτη του συνεδρία που έγινε την Τρίτη 4 Απριλίου 1978 στα γραφεία της ΤΕΣΚ στη Λευκωσία με σκοπό να καταρτιστεί σε σώμα αλλά και να πάρει αποφάσεις για τον αγωνιστικό προγραμματισμό της διοργάνωσης των πρώτων πρωταθλημάτων.

Ο εκπρόσωπος της Αχαιών Ακτής Αιγιαλούσης ‘Αθως Γεωργιάδης εισηγείται για την θέση του Γενικού Γραμματέα τον Ουράνιο Ιωαννίδη, ο οποίος και εξελέγη άνευ ανθυποψηφίου. Ο Πρόεδρος Χατζηανδρέου αφού τον συγχάρηκε τον κάλεσε να αναλάβει τα καθήκοντά του και η συνεργασία του με τον Πρόεδρο ήταν άψογη και κράτησε 10 χρόνια. Πρωτοστατούσε με τον Κώστα Χατζηανδρέου ώστε οι Επιτροπές της ΚΟΠΕ να στελεχώνονται με τα κατάλληλα άτομα ώστε το κυπριακό βόλεϊ να παραμένει πάντοτε ως ένα από τα καλύτερα αθλήματα της Κύπρου.

Η ιστορική πρώτη συνεδρία της ΚΟΠΕ ολοκληρώθηκε με τον προγραμματισμό του αγωνιστικού προγράμματος των πρωταθλημάτων και κυπέλλου ανδρών και γυναικών καθώς και διαφόρων θεμάτων που αφορούσαν την Τεχνική Επιτροπή και Επιτροπή Διαιτησίας.

Σε όλα τα χρόνια της θητείας του ως Γενικός Γραμματέας της ΚΟΠΕ τον Ουράνιο Ιωαννίδη εξέφραζε η ευφράδεια λόγου που κατείχε, η παρουσία του ήταν επιβλητική, αντιμετώπιζε όλα τα θέματα με άνεση και είχε έτοιμες λύσεις.

Απλός στο έργο του και πολύ συνεργάσιμος με όλο το Διοικητικό Συμβούλιο και δη τον Πρόεδρο της ΚΟΠΕ Κώστα Χατζηανδρέου με τον οποίο είχε μια άψογη συνεργασία καθορίζοντας όλες τις τελικές αποφάσεις.

Ήταν πολύ δραστήριος, βοηθούσε όλα τα σωματεία να ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα τους παρουσιάζονταν και εργαζόταν αδιάκοπα μαζί με τον Πρόεδρο ώστε το κυπριακό βόλεϊ να διατηρείται στην κορυφή.

Συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η μικρή Κύπρος να βρίσκεται στον χάρτη της Ευρώπης αφού από το 1982 και μετά είχε αρχίσει να συμμετέχει σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μοναδικό είναι και το βιβλίο των χειρόγραφων πρακτικών των συνεδριών του ΔΣ το οποίο ο ίδιος δημιουργησε και κατέγραφε όλες τις συνεδρίες (1η έως και 4η συνεδρία) μέχρι την πρόσληψη υπαλλήλου για την γραμματεία.

Στις 5 Μαρτίου 1988 ο Ουράνιος Ιωαννίδης συμμετείχε και υπέγραψε για τελευταία φορά τη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Η συνέχεια για τον ίδιο ήταν μοναδική. Διορίστηκε Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού μια πολύ μεγάλη τιμή για τον ίδιο αλλά και για την ΚΟΠΕ αφού ένας άνθρωπος του βόλεϊ έμελλε να ηγηθεί της ανώτατης αρχής του αθλητισμού της Κύπρου.

Ο Ουράνιος Ιωαννίδης ως Πρόεδρος της Ολυμπιάδας Νεαπόλεως που ήταν, αποτελούσε και τον μέντορα του νυν Προέδρου της ΚΟΠΕ Δρ Μιχάλη Κρασιά, ο οποίος όταν αποπεράτωσε τις σπουδές του έγινε αμέσως πρόταση όπως αναλάβει κάποιο πόστο ως προπονητής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ