aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΟνειρεύονται ευρωπαϊκό μετάλλιο Σιαπάνης και Σαββίδης!

Ονειρεύονται ευρωπαϊκό μετάλλιο Σιαπάνης και Σαββίδης!

Οι μέρες θριάμβου για το κυπριακό βόλεϊ συνεχίζονται. Μετά τις μεγάλες νίκες (επί της Ισπανίας και της Μολδαβίας) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών στη σάλα, ακολουθούν νέες επιτυχίες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 στο μπιτς βόλεϊ.

Δύο από τα παιδιά της σάλας, οι Σωτήρης Σιαπάνης και Οδυσσέας Σαββίδης πήραν τη σκυτάλη, καταγράφουν νέες διακρίσεις και θυμίζουν λίγο την περσινή τους διαδρομή όταν κατετάγησαν τέταρτοι στην Ευρώπη στο αντίστοιχο πρωτάθλημα στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Φέτος είναι και πάλι στην κορυφαία τετράδα της «γηραιάς ηπείρου», αλλά τα σπουδαία είναι σήμερα, αφού με αντιπάλους τους Σουηδούς Χέλβινγκ και Άχμαν θα διεκδικήσουν θέση στο μεγάλο τελικό! Για να βρεθούν στους «4» νίκησαν τους Ισραηλινούς Χαντάρ και Ντέι με 2-0 σετ (21-17, 21-17). Σοβαρά και πειθαρχημένα έφτασαν στην πιο εύκολη επικράτησή τους στη διοργάνωση και ονειρεύονται ένα ευρωπαϊκό μετάλλιο!

Σωτήρης Σιαπάνης και Οδυσσέας Σαββίδης ξεπέρασαν στους «16» και το εμπόδιο των Πολωνών Κουρόφσκι και Νόβακ με 2-1 σετ και πέρασαν πανηγυρικά στους «8». Οι νεαροί διεθνείς κέρδισαν με ανατροπή το ζευγάρι από την Πολωνία που αποτελεί τεράστια δύναμη στο βόλεϊ. Έχασαν το πρώτο σετ με 19-21, αλλά «επέστρεψαν» δυναμικά στον αγώνα και κέρδισαν τα σετ με 21-12 και 15-12 μετά από φοβερή εμφάνιση.

Το χτίσιμο για τη μεγάλη επιτυχία άρχισε τις προηγούμενες ημέρες από τους αγώνες του ομίλου απ όπου προκρίθηκαν στους «16» πρώτοι και καλύτεροι. Μετά τις νίκες επί των Ούγγρων και των Μολδαβών, κέρδισαν με 2-1 σετ μετά από συγκλονιστικό αγώνα και τους Ελβετούς Ντίλερ και Κόλομπ που ήταν το φαβορί του ομίλου. Έχασαν το πρώτο σετ με 18-21, αλλά αντέδρασαν ισοφαρίζοντας σε 1-1 κερδίζοντας το επόμενο σετ 21-16 και πήραν το ταί μπρέικ με 15-11.

Αύριο στις 13:30 ώρα Κύπρου θα αντιμετωπίσουν την Σουηδία και στον άλλο αγώνα η Γερμανία αναμετράται με την Ιταλία. Χρυσές οι σελίδες που γράφουν οι νεαροί εφηβοί μας και αυτή τους η επιτυχία είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία μέχρι την επόμενη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ