aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΟι κληρώσεις ανδρών-γυναικών και οι σημαντικότερες αποφάσεις της ΚΟΠΕ

Οι κληρώσεις ανδρών-γυναικών και οι σημαντικότερες αποφάσεις της ΚΟΠΕ

Την ερχόμενη Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων πετόσφαιρας Α’ Κατηγορίας ανδρών και γυναικών της νέας περιόδου 2019-20.

Το πρωτάθλημα ανδρών θα διεξαχθεί με οκτώ ομάδες (νεοφώτιστη η ΕΝΠ), με σύστημα πλέι οφ (θέσεις 1-4) κι οι ομάδες να μεταφέρουν τις νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια από την κανονική διάρκεια. Το πρωτάθλημα θα αρχίσει την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου. Στις 11 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο αγώνας Σούπερ Καπ μεταξύ Ομόνοιας και Παφιακού και μέσω κλήρωσης θα αποφασιστεί εάν οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν στο «Ελευθερία» ή στο «Αφροδίτη».

Στις 4 και 5 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο τουρνουά «Ευάγγελος Φλωράκης» που διοργανώνει ο Παφιακός.

Το πρωτάθλημα γυναικών θα διεξαχθεί με σύστημα βαθμολογίας και τη δημιουργία δύο ομίλων τίτλου και διαβάθμισης, όπου οι οκτώ ομάδες θα μεταφέρουν τους βαθμούς που συγκέντρωσαν στην κανονική διάρκεια. Η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος με νέα παρουσία από τον ΑΠΟΚ είναι η 22η Οκτωβρίου. Στις 15 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το Σούπερ Καπ μεταξύ Ανόρθωσης και ΑΕΛ. Πιθανότατα η έδρα θα καθοριστεί μετά από κλήρωση (Αθλητικό Κέντρο Ανόρθωσης ή Αίθουσα Αθλοπαιδιών ΑΕΛ).

Στις 20-22 Σεπτεμβρίου διοργανώνει τουρνουά η ΑΕΛ με τη συμμετοχή και των Απόλλωνα, Παφιακού και ομάδας από την Ουκρανία. Στις 6- 10 Οκτωβρίου θα γίνει το δεύτερο τουρνουά που διοργανώνουν από κοινού Ανόρθωση και Ολυμπιάδα Ν. με τη συμμετοχή των δύο αυτών ομάδων και των Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου, Θέτιδος Βούλας, Ολυμπιακού Πειραιώς και Μακάμπι Χάιφα.

Το κύπελλο ανδρών και γυναικών θα αρχίσει μετά από την ολοκλήρωση των αγώνων πρωταθλήματος. Όσον αφορά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, την Κύπρο θα εκπροσωπήσει μόνο η πρωταθλήτρια Ομόνοια. Σημειώνεται ότι όπως αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της ΚΟΠΕ, τη σεζόν 2020-21 τα πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών Α’ Κατηγορίας θα διεξάγονται με δυο ξένους/νες παίκτες/ριες.

Το πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας Ανδρών θα διεξαχθεί με το υφιστάμενο σύστημα. Δηλαδή μετά από την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας οι θέσεις 1-4 θα κριθούν με πλέι οφ. Το αντίστοιχο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας γυναικών θα γίνει με 13 ομάδες χωρισμένες σε δυο ομίλους. Πρωτοεμφανιζόμενες ομάδες θα είναι οι Δικέφαλος Γερίου, Νέα Σαλαμίνα και Limassol Academy Volleyball. Εξάλλου, από την Α Κατηγορία υποβιβάστηκε η Αναγέννηση Δερύνειας. Τα εν λόγω πρωταθλήματα  Β Κατηγορίας Ανδρών, Γυναικών αρχίζουν στις 16 Οκτωβρίου 2019.

Εξάλλου, τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα Εφήβων Νεανίδων θα ξεκινήσουν στις 28-29 Σεπτεμβρίου 2019.

Μετακίνηση φιλάθλων

Η Ολομέλεια του Δ.Σ. τάχθηκε υπέρ της μετακίνησης φιλάθλων, αλλά τα γηπεδούχα σωματεία θα καθορίζουν την τιμή εισιτηρίου για τους αγώνες τους έως 10 ευρώ. Στο Δ.Σ. έγινε αναφορά στο κεφάλαιο της ανάπτυξης και εκφράστηκε ικανοποίηση για τα πεπραγμένα της σεζόν που ολοκληρώθηκε. Παράλληλα, ζητήθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικών ομάδων Χάρη Καράγια έκθεση για τις Εθνικές ομάδες και το σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν. Επίσης, ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ έθεσε στη συνεδρία την κάλυψη θέσης του γιατρού Εθνικών ομάδων.

Αποχώρηση Κουτουλέα

Ο δρ Μιχάλης Κρασιάς ενημέρωσε το Συμβούλιο για την αποχώρηση του Ομοσπονδιακού προπονητή beach volley Βαγγέλη Κουτουλέα, λέγοντας ότι η θέση θα πληρωθεί με πολύ δυνατό όνομα προπονητή. Ήδη, όπως είπε, γίνονται επαφές. Την ίδια ώρα θα ενισχυθεί η Επιτροπή beach volley της ΚΟΠΕ.

Στρατηγικός Σχεδιασμός

Ο πρόεδρος δρ Μιχάλης Κρασιάς έκανε αναφορά στο στρατηγικό σχεδιασμό που ετοιμάζει η Ομοσπονδία με ελεγκτικό οίκο. Όπως είπε ο δρ Κρασιάς, βρίσκεται σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού. Η Ολομέλεια του Δ.Σ. ενέκρινε σχετικό ποσό για ολοκλήρωση του σχεδιασμού. Ο δρ Κρασιάς τόνισε ότι το βόλεϊ κατατάσσεται από το Υπουργείο στο νούμερο 1 του ranking μεταξύ των ομαδικών αθλημάτων. Ο πρόεδρος θύμισε την επιτυχία της Εθνικής Γυναικών στο Silver League κατέκτησε την 5η θέση (η Ελλάδα ήταν 4η) και την 4η θέση των Σωτήρη Σιαπάνη/ Οδυσσέα Σαββίδη στο Πανευρωπαϊκό Beach Volley U18 στο Gotemborg της Σουηδίας.

Ειδική μνεία

Ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ και αρχηγός αποστολής στους Παράκτιους Μεσογειακούς  Αγώνες της Πάτρας έκανε ειδική μνεία στη μεγάλη επιτυχία των Μαριώτα Αγγελοπούλου και Μανωλίνα Κωνσταντίνου με την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου. Ο δρ Κρασιάς τόνισε ότι η επιτυχία προσφέρει πολλούς βαθμούς στις δυο αθλήτριες ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, άνκαι ο στόχος που τέθηκε ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024. Η ΚΟΠΕ προτίθεται να τιμήσει τις δυο αθλήτριες είτε ακόμα να προωθήσει σχέδιο ώστε να βρεθούν χορηγοί για την προετοιμασία τους.

Σε άλλες αποφάσεις το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν στην Κακοπετριά εξετάσεις διαιτησίας. Παράλληλα, τη θέση του Βοηθού Γενικού Γραμματέα θα καλύψει ο Σάββας Χριστοδούλου και του βοηθού ταμία ο Γιάννης Γεωργίου.

Την ίδια ώρα η ΚΟΠΕ καλωσόρισε τα νέα μέλη του Δ.Σ. που είναι οι: Κύπρος Γεωργιάδης (ΑΕΚ Λάρνακας), Ανδρέας Νικηφόρου (ΑΠΟΕΛ), Μαίρη-Ανν Χριστοδούλου και Αντιγόνη Μάρκου-Χριστοφή (ΕΝ Παραλιμνίου).

Όπως ανακοινώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι (στο πλαίσιο του Eurovolley Ανδρών 2019) η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας  Πετοσφαίρισης (CEV) και την ΚΟΠΕ θα εκπροσωπήσουν ο πρόεδρος Δρ Μιχάλης Κρασιάς και ο γενικός γραμματέας δρας Γιάννος Προκοπίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ