aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΟι Αμερικανοί πανηγυρίζουν για τη συμφωνία με τον Σιαπάνη!

Οι Αμερικανοί πανηγυρίζουν για τη συμφωνία με τον Σιαπάνη!

Είναι πασιφανές ότι οι Αμερικανοί έχουν απλώσει τα δίκτυά τους στην Κύπρο για τον εντοπισμό ταλαντούχων πετοσφαιριστών και πετοσφαιριστριών. Μετά την ανακοίνωση της υπογραφής της Γεωργίας Σταυρινίδου  στο Πανεπιστήμιου του Duke ήταν η σειρά του κορυφαίου Κύπριου πετοσφαιριστή να ακολουθήσει διαδρομή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Από τη νέα ακαδημαϊκή περίοδο ο πετοσφαιριστής της Νέας Σαλαμίνας, Σωτήρης Σιαπάνης θα αγωνίζεται με αθλητική υποτροφία, με την ομάδα του Πανεπιστημίου Ohio State. Ένα πολύ καλό ακαδημαϊκό ίδρυμα με εξαιρετικές επιδόσεις και στον αθλητισμό αφού συγκαταλέγεται στα δέκα καλύτερα αθλητικά πανεπιστήμια των ΗΠΑ (2020 Best College Athletics in America). Ιδιαίτερα στο βόλεϊ ανδρών, αρκεί να σημειωθεί ότι το Ohio State ήταν πρωταθλήτρια ομάδα στην ανώτατη κατηγορία του NCAA το 2016 και το 2017!

Ο ερυθρόλευκος από τα γεννοφάσκια του, Σωτήρης Σιαπάνης, γιος του παλιού θρύλου του κυπριακού Βόλεϊ, Γιάννη Σιαπάνη, είναι αναμφίβολα το μεγαλύτερο ταλέντο του κυπριακού βόλεϊ τα τελευταία χρόνια. Βραβεύτηκε από την ΚΟΕ ως ο καλύτερος αθλητής ομαδικού αθλήματος στην Κύπρο, διακρίνεται τόσο στη σάλα όσο και στο Μπιτς Βόλεϊ. Στα 18 του χρόνια ήταν ο πρώτο σκόρερ της Εθνικής Κύπρου Ανδρών και Εφήβων στις πρόσφατες υποχρεώσεις της, ενώ στο μπιτς βόλεϊ κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων (μαζί με τον Σκορδή), ενώ το καλοκαίρι ήταν τέταρτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (μαζί με τον Σαββίδη).

Ο προπονητής του Ohio State, Στίβεν Μπαρτς δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την εξασφάλιση της υπογραφής του Σωτήρη Σιαπάνη: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που κρατάμε ζωντανή τη σύνδεση μας με την Ευρώπη και ειδικά με έναν νεαρό παίκτης όπως είναι ο Σωτήρης. Η εμπειρία είναι βασική στο άθλημά μας και ο Σωτήρης δεν έχει ελλείψεις σε αυτόν τον τομέα, αφού παίζει βόλεϊ από τότε που ήταν σε θέση να περπατήσει. Ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί με τον Σωτήρη και είμαστε ενθουσιασμένοι ότι θα φορέσει την κόκκινη και γκρι φανέλα το επόμενο φθινόπωρο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ