aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΟ πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Βόλεϊ στο Ολυμπιακό Μέγαρο

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Βόλεϊ στο Ολυμπιακό Μέγαρο

Τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (CEV) Αλεξάνταρ Μπόριτσιτς δέχτηκε στο γραφείο του στο Ολυμπιακό Μέγαρο την Τετάρτη (05/06) ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) Ντίνος Μιχαηλίδης.

Ο Σέρβος παράγοντας του βόλεϊ συνοδευόταν από τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (ΚΟΠΕ) και μέλος του εκτελεστικού της ΚΟΕ Δρ. Μιχάλη Κρασιά και τον γενικό διευθυντή της ΚΟΠΕ Λίνο Πετρίδη. Στη συνάντηση παρόντες ήταν και ο γενικός γραμματέας της ΚΟΕ Στρατηγός Χαράλαμπος Λόττας και ο ταμίας της ΚΟΕ και πρώην πρόεδρος της ΚΟΠΕ Δαμιανός Χατζηδαμιανού.

Ο κ. Μπόριτσιτς βρίσκεται στην Κύπρο ως φιλοξενούμενος της Ομοσπονδίας και την Τρίτη 4 Ιουνίου παρακολούθησε τον αγώνα της Εθνικής γυναικών με τη Γεωργία για το Ευρωπαϊκό Silver League, ενώ είναι προγραμματισμένο να παρακολουθήσει και αγώνες του Beach Volleyball CEV Continental Cup στη Λάρνακα, το οποίο ξεκινά στις 8 Ιουνίου.

Ως πρόεδρος μιας από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές αθλητικές ομοσπονδίες και ένας από τις σημαντικότερες αθλητικές προσωπικότητες στην ήπειρό μας, η επίσκεψη του κ. Μπόριτσιτς κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική. Ο ίδιος διαχρονικά είναι φίλος της Κύπρου και του κυπριακού βόλεϊ και στηρίζει έμπρακτα το άθλημα στο νησί μας.

Στη διάρκεια της επίσκεψης του στο Ολυμπιακό Μέγαρο, συζητήθηκαν διάφορα θέματα, που αφορούν τόσο το σπορ της πετόσφαιρας όσο και γενικότερα την κατάσταση στο χώρο του Ολυμπισμού. Ο πρόεδρος της CEV τόνισε ότι η Κύπρος μπορεί πληθυσμιακά να είναι μικρή χώρα, όμως απέδειξε με την πορεία της στις διεθνείς διοργανώσεις ότι δεν ανήκει στις λεγόμενες μικρές χώρες. Τόνισε επίσης ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα από την ΚΟΠΕ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΟΕ είπε ότι το βόλεϊ δείχνει ότι έχει προοπτικές ως άθλημα, αλλά είναι σημαντικό η πρόοδος να γίνεται με σταθερά βήματα, πάντοτε λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες μας. Πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές στην Κύπρο για ανάπτυξη του αθλήματος, ενώ είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η πρόοδος στο βόλεϊ εμφανίζεται παράλληλα και στα δύο φύλα.

Η επίσκεψη του κ. Μπόριτσιτς ολοκληρώθηκε με ξενάγηση του στο Κυπριακό Ολυμπιακό Μουσείο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ