aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΟ αγώνας της χρονιάς μέχρι τον επόμενο

Ο αγώνας της χρονιάς μέχρι τον επόμενο

Αυτό ναι, είναι μεγάλο ντέρμπι. Ντέρμπι κορυφής, αποδείξεων, αλλά και ένας αγώνας που θα κρίνει πολλά ενόψει και των επικείμενων πλέι οφ. Οι δύο αντιπάλοι, βάσει βαθμολογικού πίνακα κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, κοντράρονται απόψε (Δευτέρα 28 Ιανουαρίου) στις 20:00 στο «Ελευθερία».

Ομόνοια και Green Air Παφιακός θα δώσουν φοβερή μάχη στο φιλέ που οι φίλοι της πετόσφαιρας θα απολαύσουν από τη συχνότητα της Cytavision σε εξ αναβολής αγώνα για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α’ Κατηγορίας Ανδρών.

Το ντέρμπι έχει τεράστια βαθμολογική σημασία. Αυτή τη στιγμή, η Ομόνοια έχει 34 βαθμούς και είναι πρώτη και ο Green Air Παφιακός 31 και είναι δεύτερος. Η Ομόνοια έχει 12 νίκες σε 12 αγώνες, ενώ ο Green Air Παφιακός 11 νίκες και μια ήττα από τους «πράσινους» στον α’ γύρο στην Πάφο.

Τυχόν νίκη της Ομόνοιας με 3-0 ή 3-1 καθορίζει την πρωτιά, άρα δίνει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στους «πράσινους» στα πλέι οφ. Νίκη του Green Air Παφιακού με σκορ 3-0 ή 3-1 φέρνει την ισοβαθμία και τα πάντα θα κριθούν στα σετ. Νίκη των Παφιτών με 3-2 παρατείνει την αγωνία μέχρι την 14η αγωνιστική που θα γίνει την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζουμε ότι η Ομόνοια δοκιμάζεται στη Δερύνεια απέναντι στην Αναγέννηση και ο Green Air Παφιακός αγωνίζεται στην αίθουσα «Σωτήρης Μέσσιος» στο Λύκειο Λατσιών με τον ουραγό Εθνικό.

Οι δύο ομάδες στοχεύουν τη νίκη προσβλέποντας στα πλέι οφ. Η Ομόνοια θέλει τη νίκη και το 2-0, ώστε να έχει γερό πλεονέκτημα τίτλου. Ο Green Air Παφιακός θέλει τη νίκη για να ισοφαρίσει σε 1-1 τις νίκες στο κυνήγι του τίτλου.

Πανέτοιμοι

Η Ομόνοια είχε την ευκαιρία την Παρασκευή στον αγώνα με τον Εθνικό Λατσιών να κάνει μια καλή προπόνηση με τον Σάββα Σάββα να δοκιμάζει και διάφορα σχήματα ξεκουράζοντας τους βασικούς του. Πάντως, ο λίμπερο Γιώργος Πλατρίτης δεν αγωνίστηκε την Παρασκευή. Πιθανή εξάδα: Άλβες, Ελευθερίου, Αλεξίου, Προδρόμου, Ελευθερίου (Αχ. Πετρακκίδης), Ρεϊνάλντο, Μιράντα και λίμπερο ο Πλατρίτης. Έτοιμοι είναι και ο Σ. Πετρακκίδης που ίσως βρεθεί και στην εξάδα. Οι Αντώνης Χριστοφή και Αντωνιάδης θα είναι στις επιλογές του Κύπριου κόουτς.

Ελευθερίου: «Θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας»

Ο νεαρός διεθνής διαγώνιος της Ομόνοιας Νικόλας Ελευθερίου μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ανέφερε ότι: «Θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας στον αγώνα, αφού πρόκειται για το σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς μέχρι στιγμής. Θα δώσουμε τα πάντα για να πετύχουμε το 2-0 και να αυξήσουμε τις πιθανότητές μας για τον τίτλο. Παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε να το εκμεταλλευτούμε».

Ο Green Air Παφιακός θα παραταχθεί με την κλασσική του εξάδα, δηλαδή τους Οικονομίδη, Ευσταθίου, Χους, Ασπιώτη, Κνέζεβιτς, Ουϊλιαν και στη θέση του λίμπερο θα αγωνιστεί ο Μαρίνος Παπαχριστοδούλου. Στη διάθεση του Τόρε Αλεξάντερσον βρίσκονται και οι Κωνσταντινίδης, Ανδρέου μαζί με τους νεαρούς Μαυρομμάτη, Σκορδή και Οδ. Σαββίδη.

Οικονομίδης: «Πάμε για να ισοφαρίσουμε»

Ο αρχηγός του Green Air Παφιακού Άνθιμος Οικονομίδης ανέφερε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ότι: «Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη ώστε να ισοφαρίσουμε τουλάχιστον σε 1-1 τις νίκες που μας ενδιαφέρει περισσότερο. Ομολογουμένως, κάναμε ένα μέτριο πρώτο γύρο και μετά την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας (σ.σ. μετά από την ήττα στον α’ γύρο από την Ομόνοια, έφυγε ο Ρίστιτς και ανέλαβε ακολούθως ο Τόρε Αλεξάντερσον) ανεβήκαμε και είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Πάμε στη Λευκωσία με στόχο να χτυπήσουμε το τρίποντο για να ισοφαρίσουμε τις νίκες σε 1-1».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ