aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪMουσείο μέσα από τα «μάτια» της Λάρνακας (pics)

Mουσείο μέσα από τα «μάτια» της Λάρνακας (pics)

Για άλλη μια φορά η κυπριακή πετόσφαιρα πρωτοπορεί. Στο πλαίσιο διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπιτς Βόλεϊ U19 (27-31 Ιουλίου), πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, στο κτήριο του Ιστορικού Αρχείου του Δήμου Λάρνακας, μια λαμπρή τελετή όπου παρουσιάστηκε έκθεση με τίτλο Λάρνακα – Κυπριακή πετόσφαιρα: «Ένα ταξίδι στον χρόνο και στην ιστορία της κυπριακής πετόσφαιρας από το 1928 – 2016».

Στην εκδήλωση βρέθηκαν περίπου 150 άτομα που απόλαυσαν μια λιτή γιορτή που ενθουσίασε τους πάντες. Το κοινό είχε την ευκαιρία να δει τα πολύτιμα εκθέματα. Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ εκθείασε μια από τις μεγαλύτερες μορφές της κυπριακής πετόσφαιρας, τον Χρίστο Αγγελίδη, που παρευρέθη στην εκδήλωση.

Ο δρ. Κρασιάς ανέφερε ότι το 1993 η Ομοσπονδία καθιέρωσε αγώνες μπιτς βόλεϊ δύο εναντίον δύο και ο Αγγελίδης ήταν ο πρωτεργάτης των τουρνουά τέτοιου είδους με τις διοργανώσεις αγώνων στον Πρωταρά. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν από τον Δήμο Λάρνακας η ΚΟΠΕ και η Πετρολίνα, ενώ στη συνέχεια ο Δήμος Λάρνακας τίμησε τη Βάσω Ξιούρου στην παρουσία τριών γενεών πετοσφαιριστριών της ΕΠΑ, Πεζοπορικού και ΑΕΚ.

Επίσης, δεν μπορούσε να μην τιμηθεί και ο ακούραστος εργάτης της πετοσφαίρισης στη Λάρνακα Πολύβιος Σάββα, πιο γνωστός ως Πολυβής. Να σημειωθεί ότι η Λάρνακα μονοπωλεί τα τελευταία χρόνια τις διοργανώσεις του μπιτς βόλεϊ και σε αυτό διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο η απόφαση του τέως προέδρου της ΚΟΠΕ Δαμιανού Χατζηδαμιανού να μεταφέρει την έδρα του μπιτς βόλεϊ εκεί.

Η έκθεση, που θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 31 Ιουλίου, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φωτογραφίες, λάβαρα, τρόπαια, αναμνηστικό άλμπουμ με όλες τις ομάδες του γυναικείου βόλεϊ το 1978, ιστορικά συγγράμματα και άλλα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ