Μαθαίνουν αντίπαλο οι τέσσερις ομάδες μας

Αύριο στη Βάρνα η κλήρωση του CEV Challenge Cup βόλεϊ ανδρών και γυναικών...

Το ενδιαφέρον του κυπριακού βόλεϊ στρέφεται αύριο στη Βάρνα της Βουλγαρίας. Τέσσερεις κυπριακές ομάδες, ο δευτεραθλητής Παφιακός, η τριταθλήτρια Pokka ΑΕ Καραβά, η τέταρτη στο περσινό πρωτάθλημα Ανόρθωση στους άνδρες, αλλά και η ΑΕΛ στις γυναίκες θα μπουν στην κληρωτίδα του CEV Challenge Cup.

Οι ομάδες μας θα τοποθετηθούν σε γκρουπ δυναμικότητας ανάλογα με τη θέση της Κύπρου στη βαθμολογία της CEV. Αυτή τη στιγμή η Κύπρος βρίσκεται στην 28η θέση της κατάταξης και στις γυναίκες στην 27η θέση. Τα γκρουπ δυναμικότητας θα ξεκαθαρίσουν λίγο πριν από την κλήρωση. Στο CEV Challenge Cup ανδρών συμμετέχουν 34 ομάδες συν η νικήτρια του Βαλκανικού Κυπέλλου και στην αντίστοιχη διοργάνωση των γυναικών 31 συν η νικήτρια του Βαλκανικού Κυπέλλου.

Οι Παφιακός, Pokka ΑΕ Καραβά και Ανόρθωση θα αρχίσουν τις υποχρεώσεις τους από τον πρώτο γύρο δίνοντας διπλούς αγώνες νοκ άουτ (εντός και εκτός έδρας). Ο Παφιακός δήλωσε ως έδρα την αίθουσα «Αφροδίτη» στην Πάφο, η Pokka ΑΕ Καραβά δήλωσε το «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό και η Ανόρθωση την αίθουσα «Θεμιστόκλειο» στη Λεμεσό. Οι ομάδες μας στους άνδρες θα μπουν στις ευρωπαϊκές μάχες στις 25-26 Οκτωβρίου, ενώ οι επαναληπτικοί του πρώτου γύρου είναι ορισμένοι για τις 29-30 του ίδιου μήνα.

Στο Challenge Cup γυναικών, η ΑΕΛ, που δήλωσε ως έδρα την αίθουσα «Νίκος Σολομωνίδης» στη Λεμεσό, θα συμμετάσχει επίσης στον πρώτο γύρο δίνοντας διπλούς αγώνες εντός και εκτός έδρας. Οι αγώνες είναι ορισμένοι στις 25-26 Οκτωβρίου και 29-30 του ίδιου μήνα.

Στις 30 Ιουνίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στη Βάρνα της Βουλγαρίας και η κλήρωση των αγώνων του CEV Cup ανδρών. Η νταμπλούχος Ομόνοια εφόσον δεν καταφέρει να προκριθεί στον τρίτο γύρο του Champions League απέναντι στην Ach Volley Ljubljana Σλοβενίας, θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της περιπέτεια στο Cev Cup ανδρών όπου συμμετέχουν αυτή τη στιγμή 29 ομάδες. Με βάση τις ημερομηνίες που ορίστηκαν από τη CEV, οι διπλοί αγώνες του πρώτου γύρου είναι ορισμένοι στις 6-8 και 20-22 Δεκεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στη Βάρνα της Βουλγαρίας σεμινάριο για τον τρόπο διεξαγωγής των ευρωπαϊκών κυπέλλων. Την ΚΟΠΕ θα εκπροσωπήσει ο τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Γιώργος Στεφανίδης.

Στο σεμινάριο θα συμμετάσχουν παρατηρητές αγώνων και υπεύθυνοι ομοσπονδιών. Οι εργασίες του σεμιναρίου θα γίνουν στο περιθώριο του φάιναλ φορ των ανδρών του European League. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έναν εκ των δυο ημιτελικών και τον τελικό της διοργάνωσης.

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΠΗΓΗVolleyball.org.cy
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ