aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪ«Μάγεψε» η Εθνική Γυναικών στα Νησιά Φαρόε

«Μάγεψε» η Εθνική Γυναικών στα Νησιά Φαρόε

H Εθνική Γυναικών μάγεψε στα Νησιά Φαρόε. Η ομάδα των Πέτρου Πατσιά και Κωστάκη Παναγίδη   έδειξε την κλάση της στην προκριματική φάση των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης.

Με την παρουσία της εξασφάλισε με εμφαντικό τρόπο τόσο την πρόκριση στην τελική φάση των Αγώνων Μικρών Κρατών που θα γίνει στο Λουξεμβούργο το 2017, αλλά πολύ περισσότερο στη Β Προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου επίσης το 2017.

Ο αρχιτέκτονας των μεγάλων επιτυχιών στα Νησιά Φαρόε Πέτρος Πατσιάς μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ανέφερε ότι μέσα από τους τρεις αγώνες που δώσαμε με Λίχτενστάιν, Ιρλανδία και Νησιά Φαρόε φάνηκε ότι το επίπεδο μας ανέβηκε. «Πολλά» είπε ο κ. Πατσιάς, «οφείλονται στην σκληρή δουλειά που έγινε. Η Εθνική Γυναικών αυτή τη στιγμή βασίζεται σε 20-24 ισάξιες παίκτριες. Είχαμε απουσίες, αλλά όλες οι παίκτριες ακόμα και οι νεότερες έδωσαν τα πάντα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος της Εθνικής που ταξίδεψε στα Νησιά Φαρόε είναι τα 19 χρόνια, ενώ στην αποστολή υπήρχαν τόσο νεάνιδες (Ζακχαίου, Ε. Λεωνίδου, Ε. Κολοκοτρώνη, Ε. Δημητρίου Ρ. Στυλιανού ), αλλά και κορασίδα (Μ. Κολοκοτρώνη). Παράλληλα, οι μεγαλύτερες σε ηλικία ήταν η αρχηγός Άντρη Ιορδάνους και η λίμπερο Έλενα Μοσφιλιώτη.

Το 2017 αποτελεί πρόκληση για την Εθνική Γυναικών αφού υπάρχουν τρεις διοργανώσεις σε πολύ κοντινό διάστημα όπου η Εθνική μπορεί να δηλώσει παρόν. Είναι η τελική φάση των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης στο Λουξεμβούργο, η δεύτερη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (όμιλος με έξι ομάδες) και οι ΑΜΚΕ που θα γίνουν μεταξύ 29 Μαΐου – 03 Ιουνίου στο Σαν Μαρίνο.

Οι αγώνες της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ανάγονται ο νούμερο 1 στόχος για την Εθνική, αφού σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό κόουτς Π. Πατσιά «είναι αγώνες όπου θα αποκτήσουμε εμπειρίες και θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας με σπουδαίους αντιπάλους».

Εκπληκτική παρουσία σε όλους τους τομείς είχε η αρχηγός της ομάδας μας η κεντρική Άντρη Ιορδάνους. Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ η Άντρη ανέφερε ότι «στον αγώνα με τα Νησιά Φαρόε οι προπονητές μας Π. Πατσιάς και Κ. Παναγίδης άλλαξαν κάποια πράγματα και φθάσαμε στη νίκη».

Όσον αφορά στην παρουσία των νεαρών παικτριών που απάρτιζαν την Εθνική, η Άντρη ανέφερε ότι «εγώ μαζί με την Έλενα Μοσφιλιώτη που ήμασταν οι πιο μεγάλες σε ηλικία προσπαθήσαμε να τις προσδώσουμε το πάθος που είχαμε, αλλά και να τις αποφορτίσουμε από την πίεση και το άγχος που είχαν». Η αρχηγός ανέφερε ότι «όλες οι νεαρές είναι μεγάλα ταλέντα και το απέδειξαν».

Σχολιάζοντας τη δική της παρουσία με δεδομένο ότι της αναφέραμε ότι έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις και στους τρεις αγώνες, η Άντρη είπε ότι «παίζω πάντα πάθος όμως είχα να αντιμετωπίσω ένα πρόβλημα με τον ώμο μου που κουβάλησα στους δυο πρώτους αγώνες , αλλά στο τρίτο ματς ξέχασα τους πόνους, ξέχασα τα πάντα».

Για την πρόκληση του Παγκοσμίου η Άντρη Ιορδάνους ανέφερε ότι «η συμμετοχή σε τέτοιους αγώνες ανεβάζει χωρίς να το καταλάβεις την απόδοση της ομάδας». Στη 12άδα της Εθνικής συμπεριλαμβάνονταν οι: Μαρίνα Κολοκοτρώνη, Εβίτα Λεωνίδου, Εμιλυ Δημητρίου, Ελένη Κολοκοτρώνη, Κατερίνα Λάμπρου, Κατερίνα Ζακχαίου, Ράνια Στυλιανού, Ασπασία Χατζηχριστοδούλου, Έλενα Μοσφιλιώτη, Άντρη Ιορδάνους, Ιωάννα Λεωνίδου, Νικολίνα Σπύρου.

Εκτός από τους Ομοσπονδιακούς τεχνικούς Πέτρο Πατσιά και Κώστα Παναγίδη στην αποστολή συμμετείχε επίσης το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠΕ Φραγκλίνος Ανδρέου ως αρχηγός αποστολής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ