aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΚΟΠΕ: Το όραμα του Μιχάλη Κρασιά

ΚΟΠΕ: Το όραμα του Μιχάλη Κρασιά

Ο δρ. Μιχάλης Κρασιάς συνεχίζει και την επόμενη τετραετία στην προεδρία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, αφού ήταν η μοναδική υποψηφιότητα που υποβλήθηκε προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ, ανέλυσε τους στόχους του, τονίζοντας ότι πρώτιστο μέλημά του είναι η βελτίωση των οικονομικών της Ομοσπονδίας και η εξεύρεση χορηγών. «Ομολογουμένως, εάν πετύχουμε την οικονομική ευρωστία της ΚΟΠΕ θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός και ίσως κατορθώσουμε να βοηθήσουμε οικονομικά τα σωματεία μας», είπε.

Ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ αναφέρθηκε και στα προπονητικά καμπ που αφορούν στα κορίτσια U14 και U16: «Θέλουμε να επεκτείνουμε αυτό το πρόγραμμα και για τα αγόρια στις ίδιες ηλικίες. Ήδη, εντοπίστηκε το άτομο που θα αναλάβει τις προπονήσεις. Στόχος μας είναι τα ταλέντα μας να αποκτήσουν τη δυνατότητα να φθάσουν ψηλά και σε μια 6ετία να αντικρίζουμε στα μάτια ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες και να ξεφύγουμε από Μικρά Κράτη».

Ερωτηθείς για τους τρόπους με τους οποίους θα αναπτυχθεί το αγώνισμα του μπιτς βόλεϊ, ο Μιχάλης Κρασιάς επεσήμανε: «Θεωρώ ότι το βόλεϊ σάλας και το μπιτς βόλεϊ πρέπει να διαχωριστούν. Πρόκειται για δυο ξεχωριστά ολυμπιακά αθλήματα άλλωστε. Τροχοδρομούμε κάποιες αλλαγές με κυριότερη τη διεξαγωγή διασυλλογικού πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ τον Απρίλιο του 2017. Ως εκ τούτου μέχρι το τέλος του χρόνου τα σωματεία μας θα πρέπει να οργανώνονται προς αυτή την κατεύθυνση. Θεωρώ ότι το μπιτς βόλεϊ μπορεί να αποφέρει έσοδα».

Ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ μιλώντας για το πρόβλημα έλλειψης εγκαταστάσεων για αγώνες και προπονήσεις των πετοσφαιρικών ομάδων, τόνισε; «Όταν αυτό γίνει με τη βοήθεια του ΚΟΑ πάντοτε, θα λυθεί το πρόβλημα. Έχουμε υποβάλει σχετικό αίτημα στον Οργανισμό και αναμένουμε να πραγματοποιηθεί συνάντηση».

Σημαντικό κεφάλαιο, όμως, θα είναι και η τοποθέτηση σε γήπεδα στη Λευκωσία και στην Πάφο taraflex, έτσι ώστε οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις να χρησιμοποιούνται μόνο για βόλεϊ. Να σημειώσουμε ότι το κονδύλι αγγίζει το ποσό των 1600 ευρώ και πιθανή μεταφορά του στοιχίζει στις ομάδες σχεδόν 2000 ευρώ.

Ερωτηθείς εάν γίνονται σκέψεις η ανάληψη κάποιας μεγάλης διοργάνωσης στην Κύπρο, ο κ. Κρασιάς αποκάλυψε: «Έχουμε ήδη συμφωνήσει με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης για την από κοινού διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών 2019. Η διοργάνωση γίνεται σε τέσσερεις ομίλους και στο πλάνο μας είναι η διεξαγωγή δυο τουλάχιστον ομίλων στην Κύπρο».

Και πρόσθεσε: «Η τελική φάση βέβαια θα γίνει στην Ελλάδα αφού δεν διαθέτουμε τις απαραίτητες εγκαταστάσεις. Ωστόσο, τεστ για την Ομοσπονδία μας θα αποτελέσει η διεξαγωγή του φάιναλ φορ του League Cup της Volley League Ελλάδας στο τέλος Ιανουαρίου 2017 όπου θα μετρήσουμε δυνάμεις και θα δούμε την ανταπόκριση του κόσμου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ