aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΚΟΠΕ: Μεγάλες προσωπικότητες φέρνει ο Σύνδεσμος Προπονητών Πετόσφαιρας

ΚΟΠΕ: Μεγάλες προσωπικότητες φέρνει ο Σύνδεσμος Προπονητών Πετόσφαιρας

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 8ο σεμινάριο του Συνδέσμου Κυπρίων προπονητών με ομιλητή τον Κώστα Χατζηχρήστο. Ο υπεύθυνος δύναμης και φυσικής κατάστασης στην ομάδα μπάσκετ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας τα τελευταία έξι χρόνια, ανέπτυξε στους Κύπριους προπονητές την «επιστροφή στην ενεργό δράση μετά από τραυματισμό. Αναφορά και στην επιστροφή στην ενεργό δράση μετά την πανδημία»

Με την «ομάδα του στρατού» έχει στεφθεί δυο φορές πρωταθλητής Ευρώπης, ενώ έχει κατακτήσει και πέντε πρωταθλήματα Ρωσίας (VTB League). Στην σχεδόν εικοσαετή καριέρα του, έχει διατελέσει σε παρόμοιες θέσεις σε ομάδες της Ελλάδας (Πανιώνιος & Ολυμπιακός) και στις ΗΠΑ (University of Georgia), ενώ έχει συνεργαστεί σε προσωπικό επίπεδο με κορυφαίους παίκτες, όπως ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

Ο Κώστας είναι συνιδιοκτήτης του πρότυπου προπονητικού κέντρου και κέντρου αποκατάστασης Performance22Lab (ΟΑΚΑ, Αθήνα), το οποίο επισκέπτονται αθλητές όλων των επιπέδων και ηλικιών από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Από την αρχή της καριέρας του, ο Κώστας ήταν ενεργός στον τομέα της εκπαίδευσης, συμμετέχοντας ως ομιλητής σε Εθνικά και Διεθνή σεμινάρια στην Ελλάδα και Εξωτερικό. Επιπλέον, αρθρογραφεί συχνά στον τύπο, σε ιστοσελίδες και στο προσωπικό του μπλογκ.

Είναι πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής από Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος στην Εργοφυσιολογία και Αθλητική Διατροφή από το University of Texas at Austin.

Στο 7ο διαδικτυακό σεμινάριο του Συνδέσμου ομιλητής ήταν ο Πολωνός με πλούσιο βιογραφικό προπονητής Tomasz Wasilkovski ο οποίος ανέλυσε την διδασκαλία της υποδοχής από τις αναπτυξιακές ηλικίες μέχρι και Α1 κατηγορία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ