ΚΟΠΕ: Κρασιάς τετραετίας

Με την επικύρωση της παραμονής του δρα Μιχάλη Κρασιά στην προεδρία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης για την επόμενη τετραετία κορυφώθηκαν οι εργασίες της Γενικής και Καταστατικής συνέλευσης της ΚΟΠΕ την Παρασκευή 24 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο.

Η παραμονή του δρα Κρασιά στην προεδρία της ΚΟΠΕ ήταν ομόφωνη αφού δεν υπήρχε ανθυποψήφιος για τη θέση. Ο δρ Κρασιάς ανέλαβε τα ηνία της Ομοσπονδίας την 1η Αυγούστου 2015 μετά την παραίτηση του επίτιμου πλέον προέδρου της Ομοσπονδίας Δαμιανού Χατζηδαμιανού για λόγους υγείας.

Στις εργασίες της γενικής και καταστατικής συνέλευσης όπου υπήρχε αθρόα συμμετοχή συζητήθηκε ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος Α Κατηγορίας Ανδρών της περιόδου 2016-17 που θα αρχίσει στα μέσα Οκτωβρίου.

Στη γενική συνέλευση τέθηκε η πρόταση του Παφιακού για διεξαγωγή πλέι – οφς στο πρωτάθλημα. Την πρόταση του Παφιακού ενίσχυσαν με τις εισηγήσεις τους η Νέα Σαλαμίνα και τον ΑΠΟΕΛ, ενώ οι εκπρόσωποι της Pokka ΑΕ Καραβά ζήτησαν να μελετηθούν τρόποι αύξησης της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος.

Κατόπιν συζήτησης του Συμβούλιο αποφάσισε όπως η διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος Α Κατηγορίας Ανδρών τεθεί ενώπιον της ολομέλειας του Διοικητικού Συμβουλίου για τελική έγκριση.

Ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ δρ. Μιχάλης Κρασιάς ενημέρωσε τα μέλη της συνέλευσης ότι δήλωσαν συμμετοχή άλλες τρεις ομάδες για το νέο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας Ανδρών. Πρόκειται για την ομάδα  του Πανεπιστημίου Κύπρου, του Άρη Πολεμίου και του Άρη Λεμεσού, ενώ σκέψεις συμμετοχής κάνει και ο Φοίνικας Πύλας. Ο δρ. Κρασιάς εξέφρασε την ικανοποίησή του γι’αυτή την εξέλιξη και το  γεγονός ότι στο νέο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν επτά ομάδες.

Η άτυπη γενική συνέλευση της 28ης Μαϊου 2016 αποφάσισε όπως το πρωτάθλημα Β Κατηγορίας Γυναικών διεξαχθεί με δυο ομίλους των πέντε ομάδων αφού εξεδήλωσε πρόθεση συμμετοχής η Νέα Σαλαμίνα.

Στη γενική συνέλευση της Παρασκευής όμως, ο επικεφαλής του πετοσφαιρικού τμήματος των «ερυθρολεύκων»  δρ Σίμος Ιωάννου δήλωσε ότι λόγω έλλειψης γηπέδου η ομάδα του αδυνατεί να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα. Κατόπιν του τούτου το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας θα ξαναμελετήσει τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Τη νέα σεζόν τα πρωταθλήματα Α’ Κατηγορίας Ανδρών – Γυναικών και U-18 θα διεξαχθούν με μπάλες τύπου Gala. Με αυτές τις μπάλες διεξάγονται τα πρωταθλήματα Βουλγαρίας, Τσεχίας, Ολλανδίας και Ρωσίας.

Παράλληλα, οι ομάδες των πρωταθλημάτων U-16 και U-14 θα έχουν επιλογή χρησιμοποίησης τόσο της μπάλας Gala όσο και της  μπάλας Mikasa. Ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ εξουσιοδοτήθηκε από τη γενική συνέλευση ώστε να έλθει σε συμφωνία με το εργοστάσιο παραγωγής ώστε να χορηγηθούν μπάλες στα σωματεία μέσω της  Ομοσπονδίας.

Στη Γενική Συνέλευση η Αναγέννηση Δερύνειας προέβη σε εισήγηση όπως δυο Ελλαδίτες πετοσφαιριστές αποκτήσουν δικαίωμα στα πρωταθλήματά μας ως Κύπριοι. Η πρόταση θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠΕ αφού υπήρξαν κάποιες διαφωνίες.

Η ΚΟΠΕ προσανατολίζεται ώστε παίκτες /παίκτριες οι οποίοι/ες  δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική ομάδα, αλλά η πρώτη τους εγγραφή έγινε σε ομάδα της Κύπρου να μπορούν να αγωνίζονται ως γηγενείς.

Στη γενική συνέλευση συζητήθηκε εκτενώς η συμμετοχή παικτών/παικτριών της σάλας στις διοργανώσεις μπιτς βόλεϊ. Τα σωματεία διαφωνούν με τη συμμετοχή παικτών/ριών της σάλας στο μπιτς βόλεϊ. Ως εκ τούτου στα σχέδια της Ομοσπονδίας είναι η διεξαγωγή διασυλλογικού πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ.

Ήδη η Ανόρθωση μέσω του εκπροσώπου της Μάκη Κοντού ανέφερε ότι προσανατολίζεται στη δημιουργία ομάδας μπιτς βόλεϊ. Τα φετινά πρωταθλήματα θα αρχίσουν τον Ιούλιο και θα διεξαχθούν σε Γεροσκήπου, Λεμεσό, Πρωταρά και Λάρνακα.

Ο αποχωρών τον Αύγουστο του 2015 λόγω προβλημάτων υγείας πρόεδρος της ΚΟΠΕ μετά από επτά χρόνια Δαμιανός Χ’’Δαμιανού αναδείχθηκε από τις εργασίες της γενικής και καταστατικής συνέλευσης ως επίτιμος πρόεδρος της ΚΟΠΕ. Ως επίτιμος ο κ. Χ’’Δαμιανού θα συμμετέχει στις Γενικές Συνελεύσεις και στις εκδηλώσεις της ΚΟΠΕ όπου θα προσκαλείται χωρίς όμως δικαίωμα ψήφου.

Σημειώνεται ότι η πρώτη συνεδρία του νέου Διοικητικου Συμβουλίου της ΚΟΠΕ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στις 17:00 στο Ολυμπιακό Μέγαρο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ