aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪKαθηλώνει το ντέρμπι πρεμιέρας Παφιακός - Ομόνοια

Kαθηλώνει το ντέρμπι πρεμιέρας Παφιακός – Ομόνοια

Μετά από δυο αναβολές, λόγω του θετικού κρούσματος που εντοπίστηκε στην ομάδα του Green Air Παφιακού, θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 στις 20:00 στην Κλειστή Αίθουσα «Αφροδίτη» στην Πάφο το μεγάλο ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής, Παφιακός-Ομόνοια. O αγώνας θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής και ήταν ορισμένος την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020.

Ο αγώνας θα είναι τηλεοπτικός από το κανάλι 7Sports Tv που εκπέμπει στην πλατφόρμα της Cablenet. Λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων που αποφασίστηκαν από το Υπουργείο Υγείας και ισχύουν από την Κυριακή 18 Οκτωβρίου ο αγώνας θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Πρόκειται για το μεγάλο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής με τις δυο ομάδες να επιδιώκουν τη νίκη. Ο μεν Παφιακός για να πετύχει τη δεύτερη νίκη (προηγήθηκε η νίκη της Παρασκευής για τη 2η αγωνιστική επί της Ολυμπιάδας Φρενάρους) και η Ομόνοια για να μπει με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα. Παράλληλα, οι γαλάζιοι και οι πράσινοι θα διεκδικήσουν την πρωτιά γι’ αυτό η νίκη αποκτά τεράστια σημασία αφού οι βαθμοί της Α Φάσης με το νέο σύστημα του πρωταθλήματος μεταφέρονται στην επόμενη φάση των Ομίλων 1-5 (για τον τίτλο) και 6-9 (για την παραμονή).

Ο Παφιακός με προπονητή τον Ελλαδίτη Κυριάκο Καμπερίδη (επέστρεψε μετά το πέρασμα από την ομάδα Γυναικών του Παναθηναϊκό) ενισχύθηκε με τους Αμερικανούς Tanner Syftestad και Greg Petty. Παράλληλα, απέκτησε τον Γιώργο Ζηκάκη από τη Nέα Σαλαμίνα. Μεγάλη απώλεια η φυγή του νεαρού διεθνούς με την Εθνική Ανδρών εξελίξιμου πασαδόρου, προϊόν των Ακαδημιών της ομάδας Αντώνη Μαυρομμάτη για την Ομόνοια.

Η Ομόνοια διατήρησε τον προπονητή των τίτλων Σάββα Σάββα στην τεχνική της ηγεσία και απέκτησε τον διεθνή πασαδόρο Αντώνη Μαυρομμάτη (η σπουδαία μεταγραφή του καλοκαιριού) από τον Green Air Παφιακό, τον έμπειρο Γ. Χατζηφιλίππου και τον Μ. Λοΐζου από τον ΑΠΟΚ. Ενισχύθηκε με τον εκπληκτικό Μαυροβούνιο Marco Bojic και τον Mεξικανό πασαδόρο Pedro Rangel με παρουσία στα πρωταθλήματα Γαλλίας, Ισπανίας και Ιταλίας. Οι πράσινοι τη Δευτέρα δίνουν τον πρώτο επίσημο αγώνα μετά τον Μάρτιο.

Yπενθυμίζουμε ότι στους άλλους τρεις αγώνες της 1ης αγωνιστικής την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ανόρθωση – ΕΝΠ 3-0
Nέα Σαλαμίνα – Ολυμπιάς Φρενάρους 3-2
Αναγέννηση Δερύνειας – ΑΕ Καραβά 3-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μετά τους αγώνες και της 2ης αγωνιστικής η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής:

Ανόρθωση (2) 6-1 6
Αναγέννηση Δερ. (2) 6-2 6
Green Air Παφιακός (1) 3-0 3
ΕΝΠ (2) 3-4 3
Νέα Σαλαμίνα (2) 4-5 2
Ολυμπιάς Φρ. (2) 2-6 1
Ομόνοια (0) 0-0 0
ΑΠΟΕΛ (1) 1-3 0
ΑΕ Καραβά (2) 2-6 0

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ