aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΚαλημέρα στο 2019 με ντέρμπι

Καλημέρα στο 2019 με ντέρμπι

Ντέρμπι επιφυλάσσει η 11η αγωνιστική και πρώτη για το 2019 στο γυναικείο πετοσφαιρικό πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας.

Την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 η Τεχνοοικία ΑΕΚ φιλοξενεί στις 20:00 στο «Κίτιον» τον Απόλλωνα. Στον α’ γύρο επικράτησε η Τεχνοοικία ΑΕΚ με 3-0 σετ στην «Απόλλων Αρενα». Η Τεχνοοικία ΑΕΚ θέλει το τρίποντο για να μείνει στο κυνήγι της Ανόρθωσης. Το 2018 είχε μια «κοιλιά» που της στοίχισε και θα επιδιώξει να επανέλθει δριμύτερη τη νέα χρονιά. Ο Απόλλων που έμεινε εκτός τετράδας με την ολοκλήρωση του 2018 θέλει να επανέλθει και θα επιδιώξει το τρίποντο μέσα στη Λάρνακα. Οι Λεμεσιανές διαθέτουν ταλέντο, αλλά και εμπειρία που είναι το όπλο τους. Οι δύο ομάδες θα επιδιώξουν να κάνουν ποδαρικό με νίκη.

Αρκετά ενδιαφέρον προσφέρουν και οι άλλοι τρεις αγώνες της αγωνιστικής, αφού η φορμαρισμένη με το τέλος του 2018 Robo Markets ΑΕΛ, υποδέχεται την Ολυμπιάδα Νεαπόλεως. Γαλαζοκίτρινες και μελανόλευκες θέλουν το τρίποντο με σκοπό οι Λεμεσιανές να δουν πιο ψηλά από την 3η θέση, οι δε Νεαπολίτισσες να κλείσουν ίσως θέση στην τετράδα. Η ομάδα της Λεμεσού εντυπωσίασε από τον Νοέμβριο και μετά και με συνεχείς νίκες τείνει να θυμίσει τις ένδοξες ημέρες του παρελθόντος.

Η ομάδα προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις του Β. Ιβάνοβιτς και στην έδρα της θέλει να ρεφάρει την ήττα με 3-2 που δέχθηκε τον Α Γύρο στη Λευκωσία. Η Ολυμπιάδα που κάνει σπουδαία πράγματα φέτος θα πάει στη Λεμεσό για να επικρατήσει και να θέσει βάσεις ακόμα και πιο ψηλά από την 4η θέση. Η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες όπως έδειξε στις 10 πρώτες αγωνιστικές. Στον αγώνα της 4ης αγωνιστικής μετά από φοβερό αγώνα κέρδισε η Ολυμπιάδα με 3-2.

Το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει ο αγώνας Αναγέννηση Δερύνειας – Korantina Homes Παφιακός στη σάλα Δερύνειας. Η Αναγέννηση που παρά τη δυναμική που διαθέτει βρέθηκε στην 8η και τελευταία θέση το 2018 θέλει να ξεχάσει το δεύτερο μισό του 2018 και να μπει με τις καλύτερες προϋποθέσεις στο 2019 με στόχο πρώτα από όλα τη σωτηρία. Ο Korantina Homes Παφιακός που γενικά έκανε πολύ καλή πορεία μέχρι τη 10η αγωνιστική ζητεί το τρίποντο ώστε να ανέβει βαθμολογικά και να μην απειληθεί από την αντίπαλο στην υπόθεση σωτηρία, εφόσον ανταμώσουν στο δεύτερο γκρουπ. Στον αγώνα του Α Γύρου κέρδισε ο Korantina Homes Παφιακός με 3-2 σετ.

Επίσης, η πρωτοπόρος και αήττητη Ανόρθωση υποδέχεται το ΘΟΪ Αυγόρου. Οι αγώνες αρχίζουν στις 20:00. Η Ανόρθωση θέλει να συνεχίσει νικηφόρα και στο 2019 με στόχο την κατάκτηση του τίτλου. Πρώτη αποστολή ο αγώνας στο Αθλητικό της Κέντρο (σ.σ. καιρού επιτρέποντος) απέναντι στο αναγεννημένο ΘΟΙ Αυγόρου. Οι «κυανόλευκες» θα επιχειρήσουν το τρίποντο κάνοντας και συντήρηση- δοκιμάζοντας ταυτόχρονα και τις παίκτριες του πάγκου εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες του αγώνα. Το ΘΟΪ όμως δεν αστειεύεται και έχοντας πολύ καλή ψυχολογία, αφού στην τελευταία υποχρέωση του 2018 κέρδισε και ανέβηκε 7Ο πάει στη Λευκωσία για το καλύτερο. Κανένας δεν λησμονεί ότι στον α’ γύρο απέσπασε σετ από τις πρωτοπόρες. Στην 4η αγωνιστική η Ανόρθωση κέρδισε στο Αυγόρου με 1-3 σετ.

Η βαθμολογία (10η αγωνιστική)

1. Ανόρθωση (σε εννιά αγώνες) 27-03 27
2. Τεχνοοικία ΑΕΚ 23-9 21
3. Robo Markets ΑΕΛ (σε εννιά αγώνες) 21-11 19
4. Ολυμπιάδα Νεαπ. 21-20 16
5. Απόλλων 18-18 16
6. Korantina Homes Παφιακός 14-23 10
7. ΘΟΙ Αυγόρου 9-29 4
8. Αναγέννηση Δερύνειας 9-29 4

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ