aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΗ Ρωσία στην κορυφή της Ευρώπης

Η Ρωσία στην κορυφή της Ευρώπης

Η Ρωσία είναι για 14η φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βόλεϊ. Μετά από ένα δραματικό τελικό κέρδισε την ισάξιά της Γερμανία με 3-2 σετ και κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών που διοργανώθηκε στην Πολωνία. Από την άλλη, η  Γερμανία πέτυχε τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της με την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου.

Στο πρώτο σετ οι πρωταθλητές  Ευρώπης πατούσαν καλύτερα στο τάραφλεξ της Tawron Arena της Κρακοβίας και  πήραν το σετ με 19-25 κάνοντας το ο-1. Στο δεύτερο σετ οι Γερμανοί αντέδρασαν και κέρδισαν με 25-20 ισοφαρίζοντας τον τελικό. Στο τρίτο σετ ο αγώνας εξελίχθηκε σε ντέρμπι με τους Ρώσους καλύτερους να εκμεταλλεύονται κάποια λάθη της Γερμανικής ομάδας και να ανακτούν το προβάδισμα κερδίζοντας 22-25. Στο τέταρτο σετ τα «πάντσερ» ήταν ανώτερα κερδίζοντας με 25-17, ισοφαρίζοντας τον τελικό. Μοιραία, το τρόπαιο οδηγήθηκε στο τάι – μπρέικ εκεί  όπου οι Ρώσοι  πήραν το σετ με 13-15 και τον τίτλο.

Γερμανία(Α. Τζιάνι): Φρόμ, Καλιμπέρντα, Μπομ, Γκρόζερ, Κάμπα, Κρικ, Ζένγκερ( Λίμπερο) Αλλαγές: Σιότ, Χίρτς, Ζίμπερμαν.

Ρωσία(Σ. Σιάπνικοφ): Βλάσοφ, Βόλβιτς, Γκράνκιν, Βολκόφ, Μπιερέτσκο, Μιχαϊλοφ, Μαρτίνουακ (Λίμπερο) . – Ζιγκάλοφ (Λίμπερο), Κολούβιεφ (Λίμπερο) – Αλλαγές: Κλιούγκα, Κκουρκάγιεφ, Μπούτκο.

Στον μικρό τελικό η Σερβία κέρδισε το εντυπωσιακό Βέλγιο 3-2 σετ και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο (25-17, 22-25, 19-25, 25-22, 15-12). Οι Σέρβοι κέρδισαν με ανατροπή αφού βρέθηκαν να χάνουν με 1- 2 σετ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ