aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΗ Ομόνοια στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Παφιακός στο Τσάλεϊντζ Καπ

Η Ομόνοια στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Παφιακός στο Τσάλεϊντζ Καπ

Η Κύπρος θα έχει δυο σίγουρες συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πετοσφαίρισης για τη σεζόν 2016-17. Η Ομόνοια θα αγωνιστεί στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών και ο δευτεραθλητής Παφιακός στη διοργάνωση του Τσάλεϊντζ Καπ.

Με τη συμμετοχή των «πρασίνων» η Κύπρος επιστρέφει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της πετοσφαίρισης μετά την περίοδο 1999-2000, όπου αγωνίστηκε η Νέα Σαλαμίνα στο πρώην Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης.

Σε αναμονή βρίσκονται άλλες τρεις ομάδες μας σε επίπεδο ανδρών για τη συμμετοχή τους στο CEV Τσάλεϊντζ Καπ. Πρόκειται με σειρά προτεραιότητας για την τριταθλήτρια Pokka AEKαραβά, την τέταρτη στην τελική βαθμολογία Ανόρθωση και την πέμπτη αλλά και φιναλίστ του τελικού Κυπέλλου Νέα Σαλαμίνα. Οι τρεις ομάδες δήλωσαν συμμετοχή, αλλά η παρουσία τους θα ξεκαθαρίσει σε μεταγενέστερο και ανάλογα με τις άλλες ευρωπαϊκές ομάδες που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή.

Η Κύπρος βρίσκεται στους άνδρες στην 28η θέση της κατάταξης στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία και στις γυναίκες στην 27η θέση. Η κλήρωση των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ θα διεξαχθεί στις 9 Ιουνίου στη Ρώμη.

Η Κύπρος δεν θα δηλώσει συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις γυναικών. Σημειώνεται ότι ο Απόλλων εδικαιούτο συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η δευτεραθλήτρια ΑΕΚ, η τριταθλήτρια Ανόρθωση και η τέταρτη στην τελική βαθμολογία ΑΕΛ στο Τσάλεϊντζ Καπ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ