aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΗ μαγική πορεία Σιαπάνη – Σαββίδη στην 4η θέση

Η μαγική πορεία Σιαπάνη – Σαββίδη στην 4η θέση

Άλλη μια τεράστια επιτυχία σηματοδοτεί η περήφανη 4η θέση που κατέλαβαν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 στο Beach Volley που ολοκληρώθηκε στην πόλη Brno της Τσεχίας οι Σωτήρης Σιαπάνης και Οδυσσέας Σαββίδης. Οι δυο σπουδαίοι παίκτες επιβεβαίωσαν τη μεγάλη τους αξία και ότι η 4η θέση που έλαβαν το 2019 στο Goteborg της Σουηδίας δεν ήταν τυχαία.

Εάν συνυπυλογίσουμε κάποια δεδομένα η διάκριση είναι σπουδαία αφού: Πρώτο: Βρισκόμαστε σε εποχή κορωνοϊού με όλα αρνητικά δεδομένα. Δεύτερο: Την έλλειψη προετοιμασίας στην άμμο μετά το τέλος Ιουνίου. Τρίτο: Την έλλειψη συμμετοχής σε άλλα τουρνουά. Τέταρτο: Την κούραση που κουβαλούσαν από τη συμμετοχή στην Εθνική Ανδρών στη σάλα, αφού την Κυριακή 06 Σεπτεμβρίου 2020 και ο Σωτήρης (δεν έχασε λεπτό στους αγώνες) και ο Οδυσσέας είχαν ενεργό συμμετοχή στον αγώνα με τη Λετονία στη σάλα και την Τρίτη 08 Σεπτεμβρίου χωρίς προπόνηση μπήκαν στο αεροπλάνο για την Πράγα και από εκεί στο Brno.

Την Τετάρτη μετά την άφιξη στην Τσεχία οι δυο παικταράδες προπονήθηκαν το πρωί στο συγκρότημα Sokolske Koupaliste Sport Center που έγιναν οι αγώνες και το απόγευμα προπονήθηκαν με την Εθνική Ιταλίας όπου άφησαν απόλυτα ικανοποιημένο τον Ομοσπονδιακό κόουτς Γιάννη Πετρούδη.

Το βράδυ της Τετάρτης έμαθαν τους αντιπάλους του στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά και τοποθετήθηκαν στον 7ο Όμιλο (Pool G) με αντιπάλους τους: Streli/Μikulass Koch από την Ουγγαρία, Μaka/ Korsakov από τη Μολδαβία και τους δυνατούς Ελβετούς Dillier/Colomb.

Την Πέμπτη οι Σωτήρης και Οδυσσέας έδωσαν ένα αγώνα με τους Ούγγρους και κέρδισαν με 2-1 σετ (21-14, 16-21, 16-14) σε 44’. Μια στενή, δύσκολη αλλά πολύτιμη νίκη.

Την Παρασκευή πρώτος αντίπαλος ήταν οι Μολδαβοί που αποδείχθηκαν «σκληρό καρύδι» αλλά οι Σιαπάνης/ Σαββίδης κέρδισαν με 2-0 σετ σε 34’ (24-22, 21-19). Με αυτή τη νίκη εξασφάλισαν την πρόκριση στους «24» και θα συνέχιζαν τη μαγική πορεία και το Σάββατο 12 Αυγούστου. Το απόγευμα της Παρασκευής οι δυο διεθνείς πήραν την πρόκριση στους «16» αφού κέρδισαν τους Ελβετούς Dillier/Colomb με 2-1 κάνοντας την ανατροπή. Βρέθηκαν να χάνουν 0-1 αλλά κέρδισαν 2-1. (18-21, 21-16, 15-11) σε 44’. Οι τρεις νίκες σε Όμιλο Main Draw σημειώθηκαν για πρώτη φορά από κυπριακή ομάδα Beach Volley σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η σειρά μιας υπερδύναμης

Στους «16» ήλθε η σειρά μιας υπερδύναμης να υποκλιθεί στο ταλέντο του 19χρονου Λεμεσιανού (με Δερυνειώτικες ρίζες) Σωτήρη Σιαπάνη και του 18χρονου Παφίτη Οδυσσέα Σαββίδη. Η Πολωνία ήταν η ομάδα που έμεινε εκτός οκτάδας, αφού οι δυο Κύπριοι κέρδισαν τους Πολωνούς Kurowski και Novak με 2-1 σετ πάλι με ανατροπή. Οι Πολωνοί κέρδισαν το πρώτο σετ με 19-21 αλλά υπέκυψαν αφού οι δικοί μας τους πήραν την ταυτότητα στα άλλα δυο σετ κερδίζοντας με 21-12 και 15-12 και προκρίθηκαν στους «8».

Οι παλιοί γνώριμοι

Στα προημιιτελικά οι δυο άσοι βρήκαν απέναντι τους παλιούς γνώριμούς τους Ισραηλινούς Hadar και Day το απόγευμα του Σαββάτου. Κανένα πρόβλημα. Οι Σωτήρης και Οδυσσέας ήταν σε άριστη κατάσταση κερδίζοντας σαν… σε προπόνηση σε 32’ 21-17 και 21-15 με αποτέλεσμα να εξασφαλιστούν αγώνες και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στους ημιτελικούς.

Το μεσημέρι της Κυριακής οι αντίπαλοί μας στους ημιτελικούς ήταν οι μετέπειτα πρωταθλητές Ευρώπης Σουηδοί Hellvig και Αhman. Η κούραση από την υπερπροσπάθεια επηρέασε και χάσαμε 0-2 (10-21, 17-21) σε 22’. Η ευκαιρία διεκδίκησης ενός μεταλλίου ήταν ακόμα υπαρκτή. Στο μικρό Τελικό οι Σιαπάνης/ Σαββίδης αντιμετώπισαν την Ιταλία και τους Dal Corso/Viscovich. Τα παιδιά τα έδωσαν όλα αλλά έχασαν 0-2 (19-21 και 14-21) σε 34’ κα βρέθηκαν στην πολύ τιμητική 4η θέση.

Η διάκριση αυτή αντανακλά πρώτα από όλα στους ίδιους, αλλά και στο κυπριακό βόλεϊ, αλλά και στις άοκνες προσπάθειες της ΚΟΠΕ και του προέδρου Δρ Μιχάλη Κρασιά για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουν για να καταστεί το άθλημα πρωταγωνιστής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ