aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΓεμίζουν τα γυναικεία ρόστερ (όλες οι τελευταίες κινήσεις)

Γεμίζουν τα γυναικεία ρόστερ (όλες οι τελευταίες κινήσεις)

Η πετοσφαιρική περίοδος 2019-20 άρχισε και επίσημα με την αναμέτρηση για το Σούπερ Καπ Ανδρών και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη με το Σούπερ καπ Γυναικών. Όπως είναι φυσιολογικό, οι ομάδες βάζουν τις τελευταίες πινελιές στο ρόστερ τους και τις τελευταίες ημέρες είχαμε βροχή ανακοινώσεων από την Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.

Στην κατηγορία Γυναικών, μια από τις κορυφαίες αθλήτριες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας, η Τζουλιάνα Καετάνο παραμένει για τρίτο χρόνο στην Ανόρθωση, κάτι που αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τη διοίκηση Α. Μοντάνιου. Το «10» το καλό της «Μεγάλης Κυρίας» αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο των επιτυχιών της Ανόρθωσης από το 2017 που φόρεσε τα κυανόλευκα.

Η Καετάνο είναι ακραία 32 ετών (γεννημένη στις 11 Ιουνίου 1987 και έχει ύψος 1,81. Άρχισε να παίζει βόλεϊ στο Μπέλο Οριζόντε και στην ομάδα Μακένζι το 2007. Το 2010 βρέθηκε στην Ευρώπη και στη Ρουμανία και αγωνίστηκε στην Κοστάντζα. Mετά από μια διετία στη Ρουμανία άρχισε το οδοιπορικό της στην Ελλάδα, όπου αρχικά αγωνίστηκε το 2013 στους Μακεδόνες Θεσσαλονίκης και τον επόμενο μετακόμισε στην ομάδα Ανατόλια. Το 2015 βρέθηκε στον Άρη Θεσσαλονίκης όπου αγωνίστηκε μια διετία προτού το 2017 φορέσει τα κυανόλευκα της Ανόρθωσης.

Με Κροάτισσα πασαδόρο που είχε παρουσία στη Γαλλία, αλλά και στην Ελλάδα ενισχύθηκε ο «Property Gallery» Απόλλων. Η ομάδα της Λεμεσού απέκτησε τη Μαρσέλα Σαΐνι, ηλικίας 27 ετών. Είναι πασαδόρος και άρχισε την καριέρα της την περίοδο 2010-11 στην Μλάντοστ Ζάγκρεμπ. Ακολούθως αγωνίστηκε στην Αλμπι Βόλεϊ και Βόλεϊ Ρομάν Γαλλίας. Τη σεζόν 2015-16 αγωνίστηκε στο Μαρκόπουλο, στη συνέχεια έκανε στάση στο Βέλγιο για να επιστρέψει στην Κροατία. Το συμβόλαιό της με τον Απόλλωνα θα είναι διάρκειας ενός χρόνου.

Μια πασίγνωστη στο κυπριακό κοινό θα αγωνίζεται στον «Property Gallery» Απόλλων τη νέα σεζόν. Η Ρωσίδα Εκατερίνα Ριπνάγια «ρίζωσε» στην Κύπρο και βάζει τα «κυανόλευκα». Μετά το πέρασμά της από Robo Markets ΑΕΛ, Τεχνοοικία ΑΕΚ η 29χρονη θα ενισχύσει το πλάνο του Ντιμίτρι Λέτσιεφ στον «Property Gallery» Απόλλωνα τη νέα σεζόν. Η αθλήτρια διακρίθηκε και στο beach volley τη φετινή περίοδο.

Η Σαΐνι θα έχει συμπαίκτρια στον Απόλλωνα, μια πασίγνωστη στο κυπριακό κοινό του Βόλεϊ. Είναι η Ρωσίδα Κατερίνα Ρίπναγια που «ρίζωσε» στην Κύπρο και αυτή τη φορά βάζει τα κυανόλευκα. Μετά το πέρασμά της από Robo Markets ΑΕΛ, Τεχνοοικία ΑΕΚ η 29χρονη πετοσφαιρίστρια θα ενισχύσει το πλάνο του Ντιμίτρι Λέτσιεφ στον Property Gallery Απόλλωνα τη νέα σεζόν.

Τη Βραζιλιάνα ακραία Φρανσιάνα Στεντίλ υπέγραψε η Robo Markets ΑΕΛ. Πρόκειται για 29χρονη αθλήτρια με ύψος 1,82. Η Στεντίλ εκτός από τη Βραζιλία αγωνίστηκε στην Ινδονησία, στη Φινλανδία, αλλά και στην Ελλάδα όπου στην περσινή σεζόν 2018-19 κατέκτησε τη δεύτερη θέση και ήταν στα φάιναλ φορ του Κυπέλλου με τον Πανναξιακό.

Μια πολύ σημαντική μεταγραφή έκλεισε η Robo Markets ΑΕΛ. Οι «γαλαζοκίτρνες» απέκτησαν την Ουκρανή Κατερίνα Ντουντνίκοβα, που διαθέτει τεράστια εμπειρία. Η πετοσφαιρίστρια που πέρασε δις από το πρωτάθλημά μας από Απόλλωνα και Τεχνοοικία ΑΕΚ είναι 27 ετών  με ύψος 1.85 και αγωνίζεται ως ακραία. Έρχεται ξανά στη Λεμεσό και στο «Νίκος Σολωμονίδης» για να δώσει λύσεις στις «γαλαζοκίτρινες». Η Ντουντνίκοβα έβγαλε το «ψωμί» της τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στην Alytaous Λιθουανίας, ενώ έκτισε την καριέρα της στην Orbita Zaborishya της Ουκρανίας (2007-2015). Το συμβόλαιό της ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου 2020.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ