aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪEurovolley Γυναικών: Με πίστη και αποφασιστικότητα στη μάχη με τις «οράνιε» η Ελλάδα

Eurovolley Γυναικών: Με πίστη και αποφασιστικότητα στη μάχη με τις «οράνιε» η Ελλάδα

Tην Εθνική Ολλανδίας στις 17:00 ώρα Κύπρου αντιμετωπίζει την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου η Εθνική Γυναικών της Ελλάδας στη φάση των «16» του Eurovolley 2019 που διεξάγεται σε Τουρκία (Άγκυρα), Πολωνία (Λοτζ), Βουδαπέστη (Ουγγαρία) και Μπρατισλάβα (Σλοβακία). Η Εθνική μετά από την πρόκρισή της με απολογισμό 2 νίκες (με Γαλλία και Φινλανδία) και τρεις ήττες (Τουρκία, Βουλγαρία, Σερβία) στον α’ όμιλο που έγινε στην Άγκυρα, μετέβη στη Βουδαπέστη.

Ο κόουτς Γκιγιέρμε Ναράνχο προπόνησε τις παίκτριές του στην εντυπωσιακή Papp Laszlo Sportarena χωρητικότητας 12.500 θεατών που είναι το μεγαλύτερο κλειστό γήπεδο της Ουγγαρίας και αντικατέστησε το Budapest Sport Hall που κάηκε ολοσχερώς το Δεκέμβριο του 1999. Κάτω από το γήπεδο βρίσκεται σταθμός λεωφορείων. Ο Ισπανός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην υποδοχή και στην άμυνα.

Η προετοιμασία για τον αγώνα με τις Ολλανδέζες θα ολοκληρωθεί το Σάββατο με διπλή προπόνηση (βάρη το πρωί και γήπεδο το απόγευμα). Παράλληλα, το Σάββατο θα γίνει η Media Day με δηλώσεις από τους προπονητές και αρχηγούς των Ολλανδίας, Ελλάδας, Αζερμπαϊτζάν και Βουλγαρίας που αγωνίζονται στη Βουδαπέστη.

Ο Γκιγιέρμε Ναράνχο υπολογίζει στις: Στέλλα, Xριστοδούλου, Αθηνά Παπαφωτίου (πασαδόροι), Μαρία-Ελένη Αρτακιανού, Αρέτα Κονόμι (Λίμπερο), Μαρία Οικονομίδου, Ανθή Βασιλαντωνάκη (διαγώνιες), Γεωργία Λαμπρούση, Αγγελική-Μελίνα Εμμανουηλίδου, Άννα Καλατάτζε (κεντρικές), Αθανασία Τοτσίδου, Όλγα Στράντζαλη, Ευαγγελία Μερτέκη, Παναγιώτα Διώτη και Κωνσταντίνα Βλαχάκη (ακραίες).

Οι Ολλανδέζες που τερμάτισαν αήττητες (πέντε νίκες) στον Γ’ Όμιλο που έγινε στη Βουδαπέστη έχουν καταπληκτική ομάδα. Μεγάλο όπλο είναι η Nika Daalderop που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από τις Ελληνίδες.

Οι «οράνιε» με προπονητή τον Jamie Morrison βασίζονται στις: Κirsen Knip, Υvon Belien, Celeste Plak, Robin De Κruijf, Μaret Balkesten-Grothues, Juliet Lohuis, Μyrthe Shoot, Lonneke Sloetjes, Anne Buijs, Βritt Bongaerts, Laura Dijkema, Marrit Jasper, Νika Daalderop, Nicole Koolhaas.

H νικήτρια του ζευγαριού Ολλανδία-Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στους «8» στις 4 Σεπτεμβρίου στην Άγκυρα το νικητή του ζευγαριού Τουρκία-Κροατία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ