aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΕκπληκτικές Ντάρια-Μαριότα, έδωσαν διαπιστευτήρια στην Κίνα (τι έγινε με τις Κινέζες)

Εκπληκτικές Ντάρια-Μαριότα, έδωσαν διαπιστευτήρια στην Κίνα (τι έγινε με τις Κινέζες)

Η εκπληκτική πορεία των Ντάρια Γκουσάροβα και Μαριότας Αγγελοπούλου στο Fivb World Tour Δυο Αστεριών στην πόλη Qidong της Κίνας σταμάτησε στη φάση των «16» και στις Κινέζες Γουάνγκ και Γουέν. Oι δυο Κύπριες «αμαζόνες» της άμμου παρά την τεράστια προσπάθειά τους, έχασαν με 0-2 σετ και αποχαιρέτησαν τη σπουδαία διοργάνωση.

Οι δυο Κινέζες που ήταν πρώτες στον α’ όμιλο ήταν καλύτερες και κέρδισαν τα σετ με 21-12 και 21-11. Η πορεία των Ντάρια και Μαριότα ήταν εκπληκτική και δεν αποκλείεται να βρίσκονται στις 100 καλύτερες παίκτριες στο ranking της Fivb.

Στην Qidong το κυπριακό beach volley έδωσε ξανά διαπιστευτήρια και απέδειξε την ποιότητά του. Μια εβδομάδα μετά την πρόκριση στα ημιτελικά των Σωτήρη Σιαπάνη και Οδυσσέα Σαββίδη στο Πανευρωπαϊκό U20 του Goteborg, οι Ντάρια και Μαριότα αυτή την εβδομάδα στην Κίνα ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και πέρασαν στις «16» καλύτερες ομάδες του Fivb World Tour. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι στην Κίνα βρέθηκαν και οι Ζόγια Κωνσταντοπούλου-Έρικα Ζεμπύλα και είχαμε την ευκαιρία να έχουμε ένα εκπληκτικό δικό μας προκριματικό στα courts της Qidong.

Από τον «εμφύλιο» στους «16»

Οι Ντάρια και Μαριότα άρχισαν από τα προκριματικά την προσπάθειά τους. Την Πέμπτη 04 Ιουλίου στον δεύτερο προκριματικό κέρδισαν με 2-0 στον «εμφύλιο» τις Ζόγια Κωνσταντοπούλου και Έρικα Ζεμπύλα. Η κλήρωση στο κυρίως ταμπλό μας έφερε Ασιατικό Όμιλο. Στο ε’ γκρουπ αντιμετώπισαν πρώτα τις Ιαπωνέζες Τakemi Nishibori και Αyumi Shiratori με 1-2 σετ όπου έχασαν με 1-2 σετ (10-21, 21-16, 15-9). Ο δεύτερος αγώνας της Παρασκευής που ήταν και ο πιο καθοριστικός έπαιξαν με τις Κινέζες Κινέζες Shuting Cao και Jie Dong τις οποίες κέρδισαν με 2-1 (20-22, 21-19, 15-9) και προκρίθηκαν στις «16».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ