aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΕίσαι μεγάλος μάγκας, ρε Κώτσιο!

Είσαι μεγάλος μάγκας, ρε Κώτσιο!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Χρόνια τώρα είχα -εγάλη- περιέργεια να διαβάσω το περιεχόμενο ενός φακέλου της ΟΥΕΦΑ για στημένο αγώνα. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα περισσότερα τρανταχτά στοιχεία, όπως για παράδειγμα τον τζίρο των στοιχημάτων και τα κέρδη από τους αδίστακτους τζογαδόρους που καταδυναστεύουν το κυπριακό ποδόσφαιρο. Όπως και να ‘χει, όλες οι λεπτομέρειες ενός φακέλου στημένου αγώνα, περιλαμβάνονται στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Goal» που δημοσιεύτηκε σήμερα. Τελεία.

Πάμε σε κάτι πιο όμορφο, πιο ανθρώπινο, πιο αθλητικό. Σε στιγμές που αναδεικνύουν το μεγαλείο του αθλητισμού, την πραγματική αθλητική μαγκιά, την ανιδιοτελή προσπάθεια, το ήθος… Την Παρασκευή το βράδυ στη Λάρνακα, στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Βόλεϊ Ανδρών, υπήρχε μπόλικο σασπένς.

Λίγο πριν από το τέλος του δεύτερου σετ, ο καλύτερος ίσως παίκτης του Παφιακού, ο Ελλαδίτης διεθνής Άκης Ασπιώτης, υπέστη έναν σοβαρότατο τραυματισμό (ρήξη χιαστών συνδέσμων) και υποχρεώθηκε να αποχωρήσει. Εν μέσω χειροκροτημάτων της εξέδρας της Ομόνοιας και των ειλικρινών ευχών για περαστικά από τους παίκτες και τον προπονητή των πρασίνων.

Μόνο που ο τελικός έπρεπε να συνεχιστεί. Το ισοζύγιο δυνάμεων ανατράπηκε, και η Ομόνοια ήταν, πλέον, το φαβορί παρά το γεγονός ότι ο Παφιακός ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 σετ. Το τρόπαιο του κυπέλλου πήγε στην Πάφο (ο Παφιακός νίκησε τελικά με 3-2 σετ) κυρίως χάρις στη μαεστρία του πασαδόρου Άνθιμου Οικονομίδη που μόνο με τον Μιχάλη Φωτίου μπορεί να συγκριθεί για τον τίτλο του καλύτερου πασαδόρου όλων των εποχών στο κυπριακό βόλεϊ, χάρις στην καλούτσικη απόδοση δύο ξένων του, του Μίλεφ και του Βερίσιμο, αλλά κυρίως λόγω της «τρέλας» που κουβαλά μία παλιά καραβάνα του αθλήματος, ο Κωνσταντίνος Ευσταθίου.

Ένας «κεντρικός» που έγινε «διαγώνιος» σε μία νύχτα (η τελευταία φορά που έπαιξε στη συγκεκριμένη θέση ήταν πριν 10 χρόνια!) και διέπρεψε κυρίως με το πάθος και τον τσαμπουκά του. Κι εγώ Ευσταθίου θα ψήφιζα ως «πολυτιμότερο» αν και έχω ιδιαίτερη αδυναμία στον Άνθιμο.

Ανακοινώνεται από τα μεγάφωνα ότι MVP είναι ο Ευσταθίου. Ένας παίκτης -πετυχημένος επιχειρηματίας- ο οποίος κάθε χρόνο λέει ότι θα σταματήσει το βόλεϊ και μάλλον παίζει για την πλάκα του. Μένει στη Λευκωσία και πάει στην Πάφο για προπόνηση μία, άντε δύο φορές την εβδομάδα! Κι όμως, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Κι αντί να το χαρεί έσπευσε να δώσει το έπαθλό του, να το χαρίσει και να τον αφιερώσει στον Ασπιώτη!

Το πρώτο του ήταν, δεν έχει ξαναπάρει και μάλλον δεν θα ξαναπάρει. Μίλησα χθες και με τους δύο. Ο Ευσταθίου, λέει, ότι έκανε απλά αυτό που έπρεπε να κάνει κι ο Ασπιώτης κατάλαβε ότι ανήκει σε μία πραγματική οικογένεια που δεν βρήκε σε όλες τις ελληνικές ομάδες και στη Γερμανία που πήγε ένα φεγγάρι. Είσαι μεγάλος μάγκας, ρε Κώτσιο!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ