aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪ«Έφυγε» ο δάσκαλος Θεόδωρος Μάρκου

«Έφυγε» ο δάσκαλος Θεόδωρος Μάρκου

Μεγάλη θλίψη προκάλεσε σε ολόκληρη την οικογένεια του κυπριακού βόλλεϋ η είδηση του θανάτου ενός εξαίρετου ανθρώπου και ακούραστου δασκάλου του αθλήματος, Θεόδωρου Μάρκου.

Ο εκπαιδευτικός με πλούσια δράση στα αθλητικά και κοινωνικά δρώμενα της κοινότητας Φρενάρου, έφυγε ξαφνικά χθες το πρωί από τη ζωή σε ηλικία 72 χρόνων.

Ο Θεόδωρος Μάρκου, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠΕ. Ένας κύριος στην Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης με Κ Κεφαλαίο και ήταν πολύ αγαπητός σε όλους.

Στυλοβάτης εκείνης της πρώτης ομάδας του 1976 που ξεκινούσε στην ΕΟΠΕ Κύπρου, αγωνιζόμενη στη Β΄ Κατηγορία και που έκτοτε ο ίδιος φρόντιζε να διατηρεί αυτή την ομάδα ζωντανή και να θέλει πάντα να την βλέπει να αγωνίζεται στην Α΄ Κατηγορία, γεγονός που πολλές φορές το έχει καταφέρει.

Πανηγύρισε όλους τους τίτλους που κέρδισε μέχρι σήμερα (σε όλες τις κατηγορίες – παίδες, παμπαίδες, έφηβους, άνδρες και τα τελευταία χρόνια είχε δημιουργησει και τμήματα κοριτσιών) η αγαπημένη του Ολυμπιάδα μια ομάδα την οποία έκτιζε πάντα με παίκτες μόνο από το Φρέναρος.

Οι αναμνήσεις των αγαπημένων του παικτών είναι πάρα πολλές.

Το Φρέναρος δεν γινόταν να μην έχει βόλλεϋ. Και σε αυτό υπεύθυνος ήταν ο Θεοδωρος Μάρκου. Έτρεχε παντού με σκοπό και στόχο να δημιουργήσει μια ομάδα ικανή να αγωνίζεται στο γήπεδο. Το πρωί ήταν μαζί τους Δάσκαλος στο σχολείο και το απόγευμα, μάζευε τους περισσότερους με το αυτοκίνητό του, μια αγαπημένη παλιά μερσεντές. Ήταν ο προπονητής τους στην ομάδα βόλλεϋ. Εμαθαν να παίζουν χάρις σε αυτόν και το ίδιο έμαθε και η Ολυμπιάς Φρενάρους να παίζει βόλλεϋ.

Κατάφερε να κάνει το όραμά του πραγματικότητα , το δε γήπεδο της Ολυμπιάδας πάντοτε γέμιζε από κόσμο αφού ο ίδιος είχε πείσει τους κατοίκους του Φρενάρους για το πόσο όμορφο και θεαματικό είναι το άθλημα του βόλλεϋ.
Διετέλεσε για δεκαετίες, μέλος του Διοικητικού Συμβούλιου της Ολυμπιάς Φρενάρους, προπονητής του τμήματος πετοσφαίρισης του συλλόγου, γράφοντας τις ιστορικότερες σελίδες του.

O Πρόεδρος της ΚΟΠΕ Δρ Μιχάλης Κρασιάς, τα μέλη του ΔΣ και το προσωπικό της ΚΟΠΕ εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλληπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντως.
Η κηδεία του Θεοδωρου Μάρκου τελείται σήμερα και η ΚΟΠΕ θα παραστεί καταθέτοντας στεφάνι με τον επίτιμό Πρόεδρό της, Δαμιανό Χατζηδαμιανού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ