aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΔ.Σ. ΚΟΠΕ: Αποφάσισε τον τρόπο διεξαγωγής πρωταθλημάτων Α Κατηγορίας

Δ.Σ. ΚΟΠΕ: Αποφάσισε τον τρόπο διεξαγωγής πρωταθλημάτων Α Κατηγορίας

Mε εννιά ομάδες και σε δυο φάσεις θα διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα Α Κατηγορίας Ανδρών. Η συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠΕ που έγινε την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 αποφάσισε όπως η Β Φάση γίνει με σύστημα Ομίλων. Οι πρώτες πέντε ομάδες στην κανονική διάρκεια θα αποτελούν τον Όμιλο τίτλου και οι τέσσερις τελευταίες τον Όμιλο διαβάθμισης. Στους δυο Ομίλους οι ομάδες θα μεταφέρουν τους βαθμούς που συγκέντρωσαν στην Α Φάση. Aπό τις τέσσερις ομάδες του Ομίλου διαβάθμισης θα διαβαθμιστούν οι δυο τελευταίες.

Το πρωτάθλημα Α’Κατηγορίας Γυναικών θα διεξαχθεί με την επιτυχημένη συνταγή των τελευταίων ετών δηλαδή με πρωτάθλημα οκτώ ομάδων σε δυο φάσεις, όπου στη Β Φάση οι τέσσερις πρώτες ομάδες θα αποτελούν τον Όμιλο τίτλου και οι τέσσερις τελευταίες τον Όμιλο διαβάθμισης με τις ομάδες να μεταφέρουν τους βαθμούς που συγκέντρωσαν στην Α Φάση. Από τον Όμιλο διαβάθμισης θα υποβιβαστεί η ομάδα που θα τερματίσει στην 8η θέση.

Ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ Δρ Μιχάλης Κρασιάς ενημέρωσε τα μέλη για τη διοργάνωση του Δ Προκριματικού Ομίλου του Eurovolley Ανδρών 2021 που ανατέθηκε στην Κύπρο και θα διεξαχθεί στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» μεταξύ 30 Αυγούστου – 06 Σεπτεμβρίου 2020. Στη διοργάνωση συμμετέχουν οι Εθνικές Κύπρου, Ισπανίας, Λετονίας και Μολδαβίας. Ο Δρ Μ. Κρασιάς μίλησε για τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης για την Κύπρο και ευχήθηκε όπως η υγειονομική κατάσταση της Κύπρου και τα πρωτόκολλα επιτρέψουν όπως στο γήπεδο βρίσκεται και ένας σεβαστός αριθμός θεατών.

Πάντως, η Ομοσπονδία της Λετονίας ζήτησε όπως εφόσον είναι εφικτό να παραστούν στους αγώνες και φίλαθλοι από τη χώρα αυτή της Βαλτικής.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ζήτησε όπως συσταθεί Επιτροπή Προώθησης για την προβολή του Δ’ Προκριματικού Ομίλου με διάφορους τρόπους όπου θα συμμετάσχουν μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και όχι μόνο.

Στη συνεδρία έγινε αναφορά στις προγραμματισμένες διοργανώσεις πρωταθλημάτων Beach volley για τον Ιούλιο και Αύγουστο. Ήδη, ορίστηκαν τα πρωταθλήματα στις αναπτυξιακές ηλικίες, ενώ εκκρεμεί το πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών λόγω συμμετοχής των Μανωλίνα Κωνσταντίνου και Ζώγιας Κωνσταντοπούλου σε αγώνες World Tour στη Σλοβενία μεταξύ 29 Ιουλίου – 02 Αυγούστου 2020.

Στη συνεδρία έγινε αναφορά από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανάπτυξης γενικό γραμματέα της ΚΟΠΕ Γιάννο Προκοπίου οι δραστηριότητες της Επιτροπής, ενώ αποφασίστηκε όπως η Γενική Συνέλευση της ΚΟΠΕ που θα είναι εκλογική θα διεξαχθεί στις 26 Σεπτεμβρίου 2020.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ