aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΜπορούν τη διάκριση στο Μπρνο Σιαπάνης-Σαββίδης και Γκουσάροβα-Σακίδου

Μπορούν τη διάκριση στο Μπρνο Σιαπάνης-Σαββίδης και Γκουσάροβα-Σακίδου

Με φιλοδοξίες για μια πολύ καλή παρουσία με στόχο τη διάκριση θα συμμετάσχουν στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα βeach volley U18 που αρχίζει την Πέμπτη 16 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 19 Αυγούστου στην πόλη Μπρνο της Τσεχίας, δύο κυπριακές ομάδες. Πρόκειται για τα δίδυμα Σωτήρης Σιαπάνης – Οδυσσέας Σαββίδης στους άνδρες και Ντάρια Γκουσάροβα – Βαλέρια Σιακίδου Παπακυριακού στις γυναίκες.

Οι αγώνες του κυρίως ταμπλό των αγώνων που ενδιαφέρει τις δυο ομάδες μας αρχίζουν την Πέμπτη 16 Αυγούστου με τη συμμετοχή 32 ομάδων ανδρών και γυναικών που θα χωριστούν σε ομίλους. Οι ομάδες μας θα μάθουν τις αντιπάλους τους στο τεχνικό μίτινγκ και την κλήρωση των ομίλων που θα γίνει την Τετάρτη 15 Αυγούστου στο Μπρνο. Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα γίνουν προκριματικοί αγώνες όπου οι Κύπριοι αθλητές/τριες ίσως βρουν αντιπάλους.

Παράλληλα, την Τετάρτη οι Σιαπάνης – Σαββίδης και Γκουσάροβα – Σακίδου Παπακυριακού θα προπονηθούν και στο γήπεδο «Sokolske Koupaliste» χωρητικότητας 1000 θέσεων που θα διεξαχθούν οι αγώνες. Με βάση τις λίστες συμμετοχών οι Σιαπάνης – Σαββίδης βρίσκονται στην 6η θέση του κυρίως ταμπλό και οι Γκουσάροβα – Σιακίδου Παπακυριακού στη 2η.

Ενδιαφέρον στοιχείο ότι η κατάταξη της Κύπρου στους άνδρες στις λίστες της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας στην κατηγορία U18 είναι η 23η θέση με 19.2 βαθμούς ισόβαθμη με Ουγγαρία και Σερβία και στις γυναίκες η 18η θέση με 24 βαθμούς πάνω από Τουρκία και λίγο πιο κάτω από τη Γαλλία. Στην κορυφή των ανδρών βρίσκονται οι Ρώσοι με 38.9 πόντους και στην αντίστοιχη των γυναικών οι Ρωσίδες με 39.3 πόντους.

Λίγα λόγια για το Μπρνο

Το Μπρνο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας με πληθυσμό που φθάνει τις 400.000 κατοίκους. Η πόλη που στρατηγικά ανήκει στην Κεντρική Ευρώπη διαθέτει διεθνές Αεροδρόμιο ενώ κάποιος επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τον Καθεδρικό ναό Πέτρου και Παύλου στο Λόφο του Petrov και το Spibert Castle.

To γήπεδο «Sokolske Koupaliste»

Το γήπεδο «Sokolske Koupaliste» που θα φιλοξενηθούν οι αγώνες του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 είναι ευρέως γνωστό στους φίλους του Beach Volley φιλοξενώντας τουρνουά του World Tour της Fivb και τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα U23, U18 και άλλες διεθνείς διοργανώσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ