aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΜπιτς Βόλεϊ: Ξεπροβάλλουν δύο μεγάλες διοργανώσεις

Μπιτς Βόλεϊ: Ξεπροβάλλουν δύο μεγάλες διοργανώσεις

Η ΚΟΠΕ και ο Δήμος Λάρνακας ανακοίνωσαν σήμερα τη συνδιοργάνωση των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων CEV Beach Volleyball Satellite Women και Youth Continental Cup. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 6 Αυγούστου 2017 στην Παραλία των Φοινικούδων.

Μετά από τις επιτυχημένες διοργανώσεις και την εμπειρία των τριών Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων Νέων κάτω των 19 και 21 ετών το 2012, 2016 και 2014 αντίστοιχα και ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το CEV (U20) Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  που διεξήχθη  το Σεπτέμβριο του 2015, οι διοργανωτές συνεχίζουν δυναμικά και μετρούν αντίστροφα για τη φιλοξενία ενός ακόμα μεγάλου αθλητικού γεγονότος.

Ο κ. Βύρας τονίζοντας τη σημαντικότητα της διοργάνωσης για την πόλη της Λάρνακας και την Κύπρο γενικότερα, ανέφερε ότι «η πόλη μας δηλώνει έμπρακτα την παρουσία και τη στήριξη σε τέτοιου είδους διοργανώσεις, που προωθούν τον αθλητισμό, σαν κοινωνικό αγαθό και εύχομαι να αποτελέσει και αυτή η διοργάνωση ένα δυναμικό και χρήσιμο πεδίο ανταλλαγής πληροφοριών και τεχνογνωσίας προς όφελος των Αθλητών, των Σωματείων, αλλά και των αθλούμενων πολιτών κάθε ηλικίας».

Ο δρ. Κρασιάς αναλύοντας την πορεία εργασιών της διοργάνωσης ανέφερε ότι «η προετοιμασία άρχισε με την ανάληψη των διοργανώσεων και συνεχίζεται σε αυξανόμενους ρυθμούς. Η Οργανωτική Επιτροπή την οποία έχει απαρτίσει ο Δήμος Λάρνακας και αποτελείται από έμπειρα στελέχη, εργάζεται πυρετωδώς για να φιλοξενήσει τα 2 Πρωταθλήματα.

Όσον αφορά στο Women Satellite 2017 δήλωσαν συμμετοχή 62 ομάδες από 26 χώρες.  Με βάση τους κανονισμούς της CEV, οι έξι πρώτες ομάδες από τον πίνακα κατάταξης της φετινής περιόδου μαζί με δύο κυπριακές ομάδες περνούν στην τελική φάση.  Οι υπόλοιπες 16 ομάδες θα κληθούν και πάλι από τον πίνακα κατάταξης της CEV, συμπεριλαμβανομένης ακόμα μιας ομάδας από την Κύπρο και μετά από προκριματικό τουρνουά, οι οκτώ πρώτες ομάδες θα συμπληρώσουν τις 16 ομάδες που θα συμμετέχουν στην τελική φάση. Η τελική φάση διεξάγεται με το σύστημα του διπλού αποκλεισμού.

Στο Youth Contiinental Cup θα συμμετάσχουν πέντε ομάδες εφήβων και νεανίδων από την Κύπρο, την Αγγλία, τη Γερμανία, τη Νορβηγία και τη Σκωτία. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές και αθλήτριες που γεννήθηκαν από 1 Ιανουαρίου 2000-31 Δεκεμβρίου 2003. Στις δυο κατηγορίες θα γίνουν αγώνες με το σύστημα Pool Round (όλοι με όλους) και βαθμολογία (2 βαθμούς η νίκη και ένα η ήττα).

Η μια ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση θα περάσει στον τελικό. Η άλλη ομάδα του τελικού θα βγει από αγώνα μπαράζ της ομάδας που θα τερματίσει στη 2η θέση με την ομάδα που θα τερματίσει στην 3η θέση. Οι πρώτες δυο ομάδες νεανίδων και οι δυο πρώτες ομάδες εφήβων της τελικής κατάταξης προκρίνονται για την τελική φάση της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί το 2018.

Ο Χριστοφόρου στη συνέχεια, ανέφερε ότι «μαζί με τις ομάδες και τις αποστολές των χωρών, το πρωτάθλημα αναμένεται ότι θα προσελκύσει φίλους των ομάδων, αλλά και φίλους του αθλήματος αφού πρόκειται για το πιο απολαυστικό σπορ του καλοκαιριού. Υπολογίζεται ότι θα επισκεφθούν τη Λάρνακα, από το εξωτερικό, όπως κάθε χρόνο περισσότερα από 2,000 άτομα και θα παρακολουθήσουν τους αγώνες πέραν των 25,000 θεατών».

Αναπόσπαστο κομμάτι και ψυχή κάθε μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης είναι οι εθελοντές. Η Λάρνακα έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι στηρίζει κάθε τέτοια προσπάθεια του Δήμου Λάρνακας και μεγάλος αριθμός εθελοντών συμμετέχει σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις. Πέραν των 200 εθελοντών θα εργαστούν και φέτος με μοναδικό στόχο ακόμα μια επιτυχημένη διοργάνωση. Ξεχωριστές ευχαριστίες εκφράστηκαν από κοινού προς τους χορηγούς της διοργάνωσης την κινητήρια δύναμη του πρωταθλήματος, που με τη συμβολή τους πετυχαίνετε αυτός ο μεγάλος στόχος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ