aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΜπιτς Βόλεϊ: Σασπένς και αγωνία στην άμμο

Μπιτς Βόλεϊ: Σασπένς και αγωνία στην άμμο

Άρχισε το πρωί της Τετάρτης το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Volley 2016 που διεξάγεται στην παραλία των Φοινικούδων στη Λάρνακα. Η πρώτη ημέρα αναλώθηκε σε προκριματικούς αγώνες με στόχο να διαμορφωθεί το κυρίως ταμπλό, του τουρνουά, οι αγώνες του οποίου θα αρχίσουν την Πέμπτη. Από τις 09:00 το πρωί στο Κέντρο του Beach Volley στις Φοινικούδες διεξάγονται ωραίοι αγώνες με σασπένς, ενώ πολλά παιχνίδια κρίνονται στον πόντο.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα προκάλεσε το ενδιαφέρον του κοινού και ως εκ τούτου πάρα πολύς κόσμος έσπευσε να παρακολουθήσει την πρώτη ημέρα των αγώνων. Η τελική φάση θα περιλαμβάνει 32 ομάδες ανδρών και 32 ομάδες γυναικών.

Οι 27 ομάδες ανδρών και 27 ομάδες γυναικών έχουν ήδη προκριθεί μετά από προκριματικούς αγώνες που έγιναν στις ηπείρους τους. 24 ομάδες ανδρών και 24 ομάδες γυναικών θα αγωνιστούν σε τρεις προκριματικούς αγώνες την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, για να εξασφαλίσουν μια από τις 4 θέσεις που είναι διαθέσιμες.

Τις επόμενες 2 ημέρες θα γίνουν αγώνες ομίλων για να προκριθούν 24 ομάδες ανδρών και 24 ομάδες γυναικών. Το Σάββατο 30 Ιουλίου θα έχουμε αγώνες νοκ άουτ και την Κυριακή 31 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί και οι τελικοί αγώνες ανδρών και γυναικών. Η FIVB θα εκπροσωπείται από 5 στελέχη της.

Τον τεχνικό αγώνων, τον υπεύθυνο των διαιτητών, τον εκπρόσωπο Τύπου, τον ιατρό των αγώνων και τον φωτογράφο. Για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος θα εργαστούν 17 διαιτητές (1 Κύπριος), 13 επόπτες και 13 γραμματείς (όλοι Κύπριοι). Το φύλλο αγώνος θα είναι ηλεκτρονικό και θα προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα που συνεπάγονται.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι θα διεξαχθούν 184 συνολικά αγώνες σε 4 γήπεδα. Οι εγκαταστάσεις διαθέτουν ακόμη, 4 προπονητικά γήπεδα, γραφεία διοίκησης, ιατρείο, φυσιοθεραπευτήριο, χώρους φιλοξενίας αθλητών, προπονητών, συνοδών, εθελοντών και επισήμων. Ανάμεσα στους αθλητές που συμμετέχουν βρίσκονται και αθλητές που σε λίγες ημέρες θα ταξιδέψουν στο Ρίο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ