aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΑρχίζουν οι μάχες για τον τίτλο και την αποφυγή του υποβιβασμού

Αρχίζουν οι μάχες για τον τίτλο και την αποφυγή του υποβιβασμού

Η ώρα των πλέι οφ και πλέι άουτ στο πετοσφαιρικό πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α’ Κατηγορίας ανδρών έφθασε. Η πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία που θα κρίνει την πρωταθλήτρια ομάδα, αλλά κι αυτή που θα υποβιβαστεί έφθασε, καθώς απόψε αρχίζει η δράση (20:00).

Για τον τίτλο θα παλέψουν η Ομόνοια, η Ανόρθωση, ο Green Air Παφιακός και η N. Papas Group Νέα Σαλαμίνα και η πρόκριση στους τελικούς κρίνεται στις τέσσερις νίκες. Για την αποφυγή του υποβιβασμού θα κοντραριστούν η Αναγέννηση Δερύνειας, ο ΑΠΟΕΛ, η ΑΕ Καραβά και η Υπεραγορά Κόκκινος ΕΝ Παραλιμνίου και η πρόκριση στην επόμενη φάση κρίνεται στις τέσσερις νίκες.

Η Ομόνοια τερμάτισε στην κορυφή αφού στα τελικά στάδια της ρέγκιουλαρ σίζον φορμαρίστηκε κερδίζοντας και τα ντέρμπι (Green Air Παφιακό). Απόψε στο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» απέναντι στη N. Papas Group Νέα Σαλαμίνα θα επιδιώξει να κάνει το 3-0 στις νίκες, που θα είναι αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση. Η N. Papas Group Νέα Σαλαμίνα παίζει με την «πλάτη στον τοίχο» και έχει δύσκολο έργο στη Λευκωσία. Σαφώς οι «ερυθρόλευκοι» πάνε στη Λευκωσία για να κερδίσουν και να μειώσουν σε 1-2 στις νίκες ώστε να ελπίζουν για την ανατροπή.

Στο Θεμιστόκλειο το ντέρμπι ανάμεσα στην Ανόρθωση και τον Green Air Παφιακό. Οι διαφορές των δυο ομάδων είναι μικρές και καμιά δεν έχει προβάδισμα πρόκρισης, απλά η Ανόρθωση έχει στον πρώτο αγώνα το πλεονέκτημα έδρας. Η «Κυρία» έχει πείσει φέτος για τις δυνατότητές της και θέλει την υπέρβαση και ο αποψινός αγώνας είναι ευκαιρία για ψυχολογικό ντοπάρισμα, εάν πετύχει το 2-1 στις νίκες. Ο Green Air Παφιακός στοχεύει στο διπλό στη Λεμεσό για να πάρει το ψυχολογικό και όχι μόνο, προβάδισμα για την πρόκριση.

Ντέρμπι μοιάζει ο αγώνας στη Δερύνεια μεταξύ των δυο ομάδων των Κοκκινοχωριών. Η Αναγέννηση Δερύνειας προηγείται με 2-0 στις νίκες και αν πάρει την τρίτη νίκη μάλλον κλειδώνει την πρόκριση και την παραμονή. Από την άλλη, η Υπεραγορά Κόκκινος Ε.Ν.Παραλιμνίου θα παλέψει για να ανατρέψει τα σε βάρος της δεδομένα και αν κερδίσει απόψε, τότε μπαίνει γερά στο κόλπο.

Δύο ομάδες με ιστορία και τίτλους στο χώρο του βόλεϊ καλούνται να δώσουν αγώνες για την παραμονή τους στην Α’ Κατηγορία. Ο ΑΠΟΕΛ μετά την περσινή του εκπληκτική χρονιά, βρέθηκε στα πλέι άουτς αφού έμεινε πολύ πίσω από την πρώτη τετράδα, παρά τις επενδύσεις που έγιναν φέτος. Η Α.Ε. Καραβά ήθελε κάτι καλύτερο τη φετινή χρονιά αλλά έμεινε στην 7η θέση και παλεύει αρχικά με μειονέκτημα για την παραμονή.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» θέλουν τουλάχιστον να τελειώσουν γρήγορα την υπόθεση πρόκριση στην τελική φάση διεκδίκησης της 5ης θέσης ώστε να επικεντρωθούν στο Κύπελλο, έχοντας το 2-0 στις νίκες υπέρ τους. Η Α.Ε. Καραβά πάει στη Λευκωσία για να μειώσει σε 1-2 τις νίκες δημιουργώντας νέα δεδομένα στη σειρά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ