aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΑΜΚΕ: Συναντήθηκε με τους προέδρους των Ολ. Επιτροπών ο Μπαχ

ΑΜΚΕ: Συναντήθηκε με τους προέδρους των Ολ. Επιτροπών ο Μπαχ

Δύο μέρες στο Σαν Μαρίνο πέρασε ο Τόμας Μπαχ, πρόεδρος της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο οποίος επισκέφτηκε το μικρό κρατίδιο στην καρδιά της Ιταλίας με την ευκαιρία των 17ων Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης.

Στα πλαίσια της επίσκεψης του, ο κ. Μπαχ είχε συνάντηση τη Δευτέρα 29 Μαΐου με τους εννιά προέδρους των μικρών κρατών. Την Κύπρο εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Ντίνος Μιχαηλίδης. Την επομένη, 30 του μήνα, ο πρόεδρος της ΔΟΕ συναντήθηκε με τα ΜΜΕ, όπου αναφέρθηκε κυρίως στους ΑΜΚΕ, ενώ μίλησε και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Η τοποθέτηση του Ντίνου Μιχαηλίδη

«Η συνάντηση των εννιά προέδρων με τον κ. Μπαχ ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Ντίνος Μιχαηλίδης, που συμπλήρωσε: «Αναφέρθηκε στο θέμα του ντόπινγκ και στις προσπάθειες καταπολέμησης του προβλήματος και στις δυσκολίες που υπάρχουν. Μας είπε ότι είναι ευχαριστημένος από το ενδιαφέρον αρκετών χωρών να διοργανώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αναφέρθηκε και στη σημαντική αύξηση του ποσού που προσφέρει η ΔΟΕ για το Olympic Solidarity, που έχει φτάσει πλέον το μισό δισ. δολάρια για την περίοδο μέχρι το 2020».

Στη συνέχεια, πρώτος τον λόγο από τους προέδρους πήρε ο Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος στην τοποθέτηση του ενώπιων του Τόμας Μπαχ, τόνισε πως «οι μικρές χώρες στηρίζονται πολύ στις αξίες του Ολυμπισμού και πως οι μικρές αυτές χώρες αποτελούν σημαντικοί συνεργάτες στο έργο της ΔΟΕ». Ο πρόεδρος της ΚΟΕ έθιξε και το θέμα της δυσκολίας εξεύρεσης χορηγών, με τον Τόμας Μπαχ να απαντάει πως σύντομα θα συγκαλέσει συνάντηση μικρών χωρών στη Λωζάνη για να συζητήσουν το θέμα των χορηγιών και της χρηματοδότησης.

Η συνέντευξη Τύπου

Εξάλλου, νωρίς το πρωί της Τρίτη 30 Μαΐου, ο Τόμας Μπαχ κάλεσε τα ΜΜΕ στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, με βασικό θέμα της συνέντευξης Τύπου τους ΑΜΚΕ. «Είδαμε χθες (σ.σ. στην τελετή έναρξης) τους λόγους της επιτυχίας αυτών των Αγώνων. Ήταν ένα εντυπωσιακό σόου και συγχαίρω τους φίλους μας από το Σαν Μαρίνο για την Ολυμπιακού επιπέδου τελετή έναρξης που παρουσίασαν», είπε αρχικά.

Για το μέλλον των ΑΜΚΕ, αναφέρθηκε στη λεπτή γραμμή μεταξύ μεγέθους και περιεχόμενου. «Αν μπορώ να δώσω μια συμβουλή, θα ήταν να μην γίνουν μεγαλύτεροι οι Αγώνες αυτοί, είναι μια πολύ λεπτή γραμμή. Η ατμόσφαιρα των Αγώνων, το οικογενειακό κλίμα, όλα αυτά πρέπει να τα έχεις στο μυαλό. Και αν μεγαλώσουν αυτοί οι Αγώνες, μπορείς να περάσεις αυτή τη λεπτή γραμμή».

Σε ερώτηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και την απόφαση του ερχόμενου Σεπτεμβρίου για το ποια από τις Παρίσι και Λος Άντζελες θα διοργανώσει τη μεθεπόμενη διοργάνωση, ο κ. Μπαχ είπε πως «στη ΔΟΕ είμαστε χαρούμενοι για την κούρσα του 2024. Έχουμε το Παρίσι και το Λος Άντζελες και δύο χώρες όπως οι Γαλλία και ΗΠΑ να ανταγωνίζονται. Ξέρουμε από τώρα ότι όποιος και να κερδίσει την κούρσα, θα έχουμε εξαιρετικούς Αγώνες το 2024».

Ακολούθως μίλησε για την πιθανότητα της διπλής ανάθεσης των Αγώνων του 2024 και του 2028: «Στο Ολυμπιακό κίνημα πρέπει να είμαστε όπως οι αθλητές, δηλαδή να μην εφησυχαζόμαστε. Να είμαστε χαρούμενοι για το 2024, αλλά πρέπει να ψάχνουμε να κάνουμε καλύτερη την ευκαιρία αυτή, με μια πιθανή διπλή ανάθεση. Το μελετάμε, επειδή είναι σπουδαία ευκαιρία για το Ολυμπιακό κίνημα».

Γενική συνέλευση ΑΜΚΕ

Σε μια άλλη εξέλιξη, το πρωί της Δευτέρας (29/05) πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη γενική συνέλευση των ΑΜΚΕ με την παρουσία εκπροσώπων των εννιά χωρών. Η βασική απόφαση που πάρθηκε -μετά από εισήγηση της Κύπρου- ήταν η σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης με βασικό θέμα την αναθεώρηση του καταστατικού για σκοπούς εκσυγχρονισμού και αντιμετώπισης της σημερινής αθλητικής πραγματικότητας. Η έκτακτη Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής τον Νοέμβριο στην Πράγα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ