aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΑλεξάνδρα και Μαρία Όλγα τα έβαλαν με τα «θηρία» (δηλώσεις Ανδρέα Σαββίδη)

Αλεξάνδρα και Μαρία Όλγα τα έβαλαν με τα «θηρία» (δηλώσεις Ανδρέα Σαββίδη)

Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί για την προσπάθεια των Αλεξάνδρας Ιωάννου και Μαρίας-Όλγας Σιαπάνη στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βeach Volley U20 στο Brno της Τσεχίας. Οι δυο μικρές ηλικίας 14-15 ετών τα έβαλαν με τα «θηρία» και στάθηκαν αξιοπρεπέστατα.

Την πορεία στο Brno σχολίασε ο Ομοσπονδιακός προπονητής Ανδρέας Σαββίδης. Αρχικά, ο κόουτς τόνισε ότι «τα κορίτσια κληρώθηκαν στον 6ο Όμιλο με αντιπάλους τις Εθνικές Γερμανίας, Ελβετίας και Ισπανίας. Μελετώντας τον Όμιλο είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολύ δύσκολους αντιπάλους με μεγάλες ικανότητες, προσόντα και εμπειρία».

Ενδεικτικά ανέφερε ο κόουτς, «οι Γερμανίδες είναι οι πρωταθλήτριες Ευρώπης U18 το 2018 και 4ες στο Παγκόσμιο πέρσι. Οι Ισπανίδες δευτεραθλήτριες Ευρώπης U18 το 2019 και οι Ελβετίδες ομάδα που παίζει και σε γυναικείο επίπεδο Star1. Xαρακτηριστικά, οι Ελβετίδες πήραν την 2η θέση χάνοντας στον Τελικό από τη Λετονία».

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε ότι «τα κορίτσια δεν πτοήθηκαν από τη δύσκολη κλήρωση και τη δυναμική των αντιπάλων. Ήταν πανέτοιμες σε κάθε παιχνίδι και έπαιξαν δείχνοντας χαρακτήρα παρά το νεαρό της ηλικίας τους». Aναλύοντας το τουρνουά, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε ότι «Βλέποντας τις υπόλοιπες ομάδες της διοργάνωσης πιστεύω ότι μπορούσαμε να περάσουμε από τον Όμιλο πετυχαίνοντας τουλάχιστον μια νίκη. Ωστόσο, φανήκαμε άτυχοι στην κλήρωση και τοποθετηθήκαμε στον πιο δύσκολο Όμιλο του τουρνουά».

Ο κ. Σαββίδης επισήμανε ότι «είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τα κορίτσια και τη γενική τους απόδοσή τους στο Πανευρωπαϊκό. Στην πρώτη τους διεθνή εμφάνιση στάθηκαν αξιοπρεπώς. Δυο κορίτσια σε ηλικία 14-15 ετών συμμετείχαν σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 μαζεύοντας σημαντικές εμπειρίες που θα τις βοηθήσουν σε μελλοντικές διοργανώσεις. Τα κορίτσια ήλθαν σε τριβή με την ελίτ του Πανευρωπαϊκού βόλεϊ και πλέον γνωρίζουν τι χρειάζεται να κάνουν για να ανέβουν επίπεδο και να πρωταγωνιστήσουν στα επόμενα χρόνια».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ