aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΑγχώθηκαν αλλά πέρασαν οι πρωταθλητές

Αγχώθηκαν αλλά πέρασαν οι πρωταθλητές

Είχε τα πάντα ο επαναληπτικός πετοσφαιρικός προημιτελικός του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ Κατηγορίας μεταξύ Green Air Παφιακός-Νέα Σαλαμίνα. Σασπένς, αγωνία, ανατροπές και τον Green Air Παφιακό παρά την ήττα του με 2-3 να προκρίνεται στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες τον ΑΠΟΕΛ. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 13 Απριλίου 2018. Ο προημιτελικός κράτησε δύο ώρες και 27 λεπτά με τους Παφίτες να προκρίνονται με 4-2 πόντους και τους Βαρωσιώτες να φθάνουν πολύ κοντά στη διεκδίκηση της πρόκρισης μέσω του χρυσού σετ.

Αμφίρροπο όπως αναμενόταν ήταν το πρώτο σετ με τους «γαλανόλευκους» να κερδίζουν τους κρίσιμους πόντους με 25-21 και να βάζουν βάσεις πρόκρισης με το 1-0 υπέρ τους. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν πολύ, αλλά έχασαν κρίσιμες φάσεις και το σετ. Σπουδαίο το παιχνίδι στο δεύτερο σετ και η υπόθεση πρόκριση πήρε άλλη τροπή.

Η Νέα Σαλαμίνα έπαιξε τα «ρέστα» της ισοφάρισε σε 1-1 τον αγώνα μετά από ένα γεμάτο σετ που έληξε 24-26 σε 35 λεπτά. Πλέον οι δυο ομάδες ήθελαν κάποια  σετ αφού ο μεν Green Αir Παφιακός προκρινόταν με ακόμα ένα νικηφόρο, η δε Νέα Σαλαμίνα διεκδικούσε πρόκριση με το πιθανό 1-3 υπέρ της  στο χρυσό σετ.

Εξαιρετική η Νέα Σαλαμίνα στο τρίτο σετ με την ψυχολογία στα ύψη από την ισοφάριση δεν άφησε περιθώρια στους πρωταθλητές. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν αποτελεσματικά την ομάδα του Καμπερίδη κερδίζοντας με 15-25 βάζοντας «φωτιά» στον προημιτελικό. Ο Green Air Παφιακός δεν εμφάνισε τις πραγματικές του δυνατότητες.

Στο τέταρτο σετ οι Παφίτες διόρθωσαν τα κακώς κείμενα του τρίτου και επανήλθαν δυναμικά. Επιβλήθηκαν στο σετ κερδίζοντας 25-21 και με την ισοφάριση σε 2-2 εξασφάλισαν την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών. Η Νέα Σαλαμίνα έδωσε τη μάχη της αλλά έχασε. Στο τάι μπρέικ έγινε απίστευτος αγώνας και παρά το γεγονός ότι οι δυο ομάδες χρησιμοποίησαν ρεζέρβες το θέαμα έφθασε σε υψηλά επίπεδα. Τελικά, η Νέα Σαλαμίνα επιβλήθηκε με 18-20 σε 27 λεπτά και πήρε τη νίκη γοήτρου με 2-3 σετ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ