2οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες: Θετικός ο απολογισμός της κυπριακής αποστολής

Δύο μετάλλια κατέκτησε η χώρα μας, τα οποία την έφεραν στην 11η θέση του πίνακα μεταλλίων ανάμεσα σε 26 χώρες...

Θετικός κρίνεται ο απολογισμός της Κύπρου στους 2ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξήχθησαν στην Πάτρα της Ελλάδας μεταξύ 25-31 Αυγούστου. Η χώρα μας ολοκλήρωσε την παρουσία της με συγκομιδή δύο μεταλλίων, ένα αργυρό και ένα χάλκινο, που την έφερε στην 11η θέση του πίνακα μεταλλίων ανάμεσα σε 26 χώρες.

Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι πως χώρες με πληθυσμό εκατομμυρίων ή/και με Ολυμπιακά μετάλλια και επιτυχίες τερμάτισαν κάτω από την Κύπρο. Από τις δέκα χώρες που πλασαρίστηκαν πάνω από την Κύπρο, οι οκτώ ανήκουν στην Ευρώπη, ενώ το νησί μας ήταν πρώτο ανάμεσα στις χώρες των ΑΜΚΕ που μετείχαν στη διοργάνωση.

Τα μετάλλια της Κύπρου, την αποστολή της οποίας οργάνωσε η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, κατακτήθηκαν στο μπιτς βόλεϊ, με το δίδυμο Μανωλίνα Κωνσταντίνου και Μαριώτα Αγγελοπούλου να παίρνουν το αργυρό και στο aquathlon, με τη Σταύρη Περικλέους να κατακτά το χάλκινο. Μάλιστα, οι δύο κοπέλες του βόλεϊ έφτασαν μια ανάσα από το χρυσό μετάλλιο, αφού προηγήθηκαν με 1-0 σετ και είχαν match point στο 2ο σετ, αλλά εν τέλει περιορίστηκαν στο αργυρό, το οποίο παρόλα αυτά αποτελεί μεγάλη διάκριση.

Στο γραφείο Τύπου της ΚΟΕ μίλησε ο αρχηγός αποστολής και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΚΟΕ, δρ Μιχάλης Κρασιάς: «Από τη στιγμή που πήραμε ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο και η συγκομιδή μας ήταν καλύτερη από την προηγούμενη διοργάνωση (σ.σ. το 2015 στην Πεσκάρα) θεωρούμε πετυχημένη τη συμμετοχή μας. Μπορούσαμε ακόμη και να πάρουμε το χρυσό στο μπιτς βόλεϊ, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι με το αργυρό, αφού ο στόχος ήταν η 4άδα. Όλοι οι αθλητές έκαναν μεγάλη προσπάθεια απέναντι σε μεγάλο συναγωνισμό. Στο εξωαγωνιστικό κομμάτι όλα κινήθηκαν πολύ καλά και είμαστε ευχαριστημένοι με τη συμπεριφορά όλης της αποστολής, ενώ πρέπει να πούμε ότι η διοργάνωση ήταν καλά οργανωμένη, χωρίς σοβαρά προβλήματα».

Πέραν από τα μετάλλια σημαντική διάκριση ήταν η 4η θέση του Στέλιου Μάμα στα -80 κιλά στο μπιτς ρεστλινγκ. Ο έμπειρος παλαιστής βγήκε πρώτος στον όμιλό του και ακολούθως είχε δύο ευκαιρίες για το μετάλλιο, όμως οι αντίπαλοί του αποδείχτηκαν ιδιαίτερα ισχυροί, με τον Κύπριο αθλητή τελικά να περιορίζεται στην 4η θέση. Η Κύπρος συμμετείχε σε οκτώ αθλήματα στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες.

Πέραν από μπιτς βόλεϊ, aquathlon και μπιτς ρέστλινγκ, η χώρα μας είχε συμμετοχή και σε μπιτς χάντμπολ, μπιτς τένις, κανό, κολύμβηση και θαλάσσιο σκι. Οι 2οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες έλαβαν χώρα στην Πάτρα, με τη συμμετοχή πάνω από 800 αθλητών από τις 26 χώρες της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ). Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν αθλήματα της άμμου και του νερού.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ

Θ. ΧΩΡΑ ΧΡΥΣΑ ΑΡΓΥΡΑ ΧΑΛΚΙΝΑ
1. ΕΛΛΑΔΑ 19 16 11
2. ΙΤΑΛΙΑ 15 13 11
3. ΓΑΛΛΙΑ 13 7 12
4. ΙΣΠΑΝΙΑ 6 5 7
5. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 1 5 0
6. ΤΟΥΡΚΙΑ 1 0 3
7. ΑΛΒΑΝΙΑ 1 0 0
8. ΤΥΝΗΣΙΑ 0 4 2
9. ΚΡΟΑΤΙΑ 0 3 2
10. ΣΥΡΙΑ 0 1 2
11. ΚΥΠΡΟΣ 0 1 1
12. ΜΟΝΑΚΟ 0 0 2
13. ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ 0 0 1

*Χωρίς μετάλλιο έμειναν οι Αίγυπτος, Αλγερία, Ανδόρα, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία, Κόσοβο, Λιβύη, Λίβανος, Μάλτα, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Σερβία, Σλοβενία.

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΠΗΓΗΓραφείο Τύπου ΚΟΕ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ