aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΒ' Κατηγορία: Κυπελλούχος ο Παφιακός

Β’ Κατηγορία: Κυπελλούχος ο Παφιακός

Ο Παφιακός μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες κατάφερε να κερδίσει στον τελικό το Πανεπιστήμιο με 3-1 σετ (23-25, 25-21, 25-21, 25-22) και να κατακτήσει το κύπελλο Β’ Κατηγορίας γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ο τελικός  ήταν απόλυτα ισοδύναμος και κρίθηκε στις περισσότερες επιλογές που είχαν οι Παφίτισσσες.

Συναρπαστικό ήταν το πρώτο σετ με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να επιβληθούν ώστε να αποκτήσουν ψυχολογία. Μετά από ωραίο παιχνίδι η ομάδα του Πανεπιστημίου πήρε το σετ με 23-25 κάνοντας το 0-1.

Στα ίδια επίπεδα ανταγωνιστικότητας κινήθηκε και το δεύτερο σετ. Οι δυο ομάδες πάλεψαν για την κατάκτηση του σετ αφού οι μεν κοπέλες του Παφιακού ήθελαν το σετ για να ισοφαρίσουν, η δε του Πανεπιστημίου για να πάρουν γερό προβάδισμα.

Τελικά, πιο αποτελεσματικές οι Παφίτισσες κέρδισαν με 25-21 ισοφάρισαν σε 1-1 και έμειναν ζωντανές στον τελικό. Στα δυο πρώτα σετ οι δυο ομάδες είχαν εναλλασσόμενη την υπεροχή, αφού πότε η μια και πότε η άλλη έπαιρναν την πρωτοπορία στο σκορ.

Οι παίκτριες του Παφιακού κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα και να κερδίσουν το τρίτο σετ με 25-21 προηγούμενες με 2-1 στα σετ. Η εικόνα του αγώνα δεν αλλοιώθηκε αφού οι δυο ομάδες ήταν ισοδύναμες.

Στο τέταρτο σετ το ντέρμπι συνεχίστηκε με τις δυο ομάδες να έχουν εναλλασσόμενη υπεροχή. Η ομάδα του Παφιακού στα κρίσιμα σημεία ήταν πιο συγκεντρωμένη και κέρδισε με 25-22 κάνοντας το 3-1 που ισοδυναμούσε με κατάκτηση του τροπαίου.

ΠΑΦΙΑΚΟΣ (ΜΑΣΙΑΣ): Α. Ντόντσουκ, Κωνσταντίνου, Θεοτή, Τίλλει, Κακουλλή, Π. Ντόντσουκ. Λίμπερο: Παρασκευοπούλου. Αλλαγές: Ποταμοπούλου, Παπαντωνίου, Κωνσταντινίδου, Νικολάου, Λίμπερο: Δημητρίου

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ): Οικονομίδου, Ε. Μαραγκού, Αλεξάνδρου, Λ. Οικονομίδου, Παρασκευά, Γ. Μαραγκού. Λίμπερο: Χρ. Μαραγκού. Αλλαγές: Ηλία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ