aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤζιωρτζής: «Πολύ σημαντικό βήμα στη καριέρα μου»

Τζιωρτζής: «Πολύ σημαντικό βήμα στη καριέρα μου»

Ως ένα πολύ σημαντικό βήμα στην καριέρα του χαρακτήρισε ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα SMP Formula 4 NEZ by FIA, όπου μετέχει με τα χρώματα της ρωσικής ομάδας SMP Racing.

Μιλώντας στο πλαίσιο γεύματος που παρέθεσε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και τους χορηγούς του ο 19χρονος πιλότος σημείωσε πως «μετά από έξι αγώνες τα δύο τελευταία χρόνια στο ρωσικό πρωτάθλημα της Formula 3, η ομάδα της SMP Racing μου έδωσε φέτος την ευκαιρία να τρέξω σε αυτό το διεθνές πρωτάθλημα που είναι πιστοποιημένο από τη Διεθνή Ομοσπονδία».

Εξηγώντας τη σημασία του πρωταθλήματος είπε πως «ο πρωταθλητής θα πάρει μια πλήρη υποτροφία για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Formula 3 και ο δεύτερος και ο τρίτος σημαντικά χρηματικά έπαθλα.

Αναφερόμενος στην SMP Racing ο Τζιωρτζής σημείωσε  ότι «είναι η ομάδα που ανέδειξε τον Σεργκέι Σιρότκιν, ο οποίος υπέγραψε με την ομάδα της Renault στην F1».

Μίλησε επίσης για τον  Μίκα Σάλο, πρώην πιλότο της F1, που έχει ρόλο μέντορα για τους νεαρούς οδηγούς του πρωταθλήματος. Τον γνώρισε στο Σότσι και όπως είπε «δεν περίμενα από έναν τόσο σπουδαίο οδηγό να με αγκαλιάσει ζεστά από την αρχή και να με καθοδηγεί, βοηθώντας με πάρα πολύ».

Το παρών του έδωσε και ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου Αντώνης Μιχαηλίδης ο οποίος είπε πως «ως ο μοναδικός αντιπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου στην Κύπρο, είμαστε διατεθειμένοι να υποστηρίξουμε, και υποστηρίζουμε – στο μέτρο των δυνατοτήτων μας- κάθε Κύπριο οδηγό στον οποίο δίνεται η ευκαιρία να διακριθεί εκτός συνόρων» πριν υπογραμμίσει ότι «ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής είναι οδηγός που μπορεί να διακριθεί στο εξωτερικό».

Ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε πως ο Τζιωρτζής συνεχίζει τη μακρά παράδοση που έχει η Κύπρος στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και εξήγησε πως ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου θα τον στηρίξει με όλους τους τρόπους που μπορεί, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η πόρτα μας θα είναι πάντα ανοικτή».

Αύριο ο Βλαδίμηρος θα βρίσκεται στην Ολλανδία όπου 12-15 Μαΐου θα γίνει ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς. «Είμαι έτοιμος να διεκδικήσω μια από τις πρώτες θέσεις και γιατί όχι την πρωτιά» είπε ο νεαρός πιλότος.

Στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν,  το Σαββατοκύριακο του Πάσχα στο Σότσι, παράλληλα με τον αγώνα της F1, ο Βλαδίμηρος ήταν 14ος στην πρώτη κούρσα και 11ος στη  δεύτερη – αρχικά του είχε δοθεί η 10η θέση όμως κατόπιν οι αγωνοδίκες άλλαξαν την απόφαση.

Το αποτέλεσμα ήταν ενθαρρυντικό εάν ληφθεί υπόψη πως και τις δύο φορές εκκίνησε από την 20η και τελευταία θέση και μάθαινε την πίστα την ώρα του αγώνα αφού έχασε όλα τα δοκιμαστικά και το 80% των προκριματικών λόγω μιας ίωσης, που ώθησε τους γιατρούς να μην του επιτρέψουν να αγωνιστεί την πρώτη ημέρα. Στο πρωτάθλημα μετέχουν 21 νεαροί οδηγοί από Φιλανδία, Ρωσία, Ολλανδία και Ισπανία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ