aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΤσιτσιπάς: «Ο τίτλος με έκανε να αγαπήσω περισσότερο το χορτάρι»

Τσιτσιπάς: «Ο τίτλος με έκανε να αγαπήσω περισσότερο το χορτάρι»

Στη συνέντευξη τύπου μετά την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Wimbledon, ο Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε τη σημασία της κατάκτησης του τίτλου στη Μαγιόρκα

«Το χορτάρι εδώ είναι τελείως διαφορετικό, είναι τέλειο», είπε αρχικά για το Wimbledon ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας. «Δεν έχει περίεργες αναπηδήσεις, που μπορεί κάποιες φορές να βοηθήσουν και άλλες όχι. Είναι αγνό, καθαρό τένις. Δεν είχα ξανά το προνόμιο να ξεκινήσω το Wimbledon έχοντας κερδίσει τίτλο. Αυτό μου δίνει αυτοπεποίθηση για ένα δυνατό ξεκίνημα αυτή τη σεζόν. Με πόντους ή χωρίς, το αντιμετωπίζω με τον ίδιο τρόπο. Παίζω για την ιδέα που προσφέρει».

Ρωτήθηκε και για τα δύο κρούσματα κορωνοϊού στη διοργάνωση (Μπερετίνι, Τσίλιτς): «Όταν κάποιος δεν νιώθει καλά είναι δύσκολο να βγει στο court να αγωνιστεί. Επηρεάζει αλλιώς τον κάθε άνθρωπο, αλλά για να πάρει την απόφαση ο Μπερετίνι να μην αγωνιστεί, πρέπει να ήταν σοβαρή η κατάσταση και αυτό ισχύει και για τον άλλο παίκτη. Πρέπει να κάνεις τεστ για να δεις τι έχεις και είναι φυσιολογική η διαδικασία. Και για την ασφάλεια των άλλων παικτών, διότι πολλά μπορούν να συμβούν».

Ανέφερε, τέλος, ότι ο τίτλος στη Μαγιόρκα… βελτίωσε ακόμα περισσότερο τη σχέση του με το χορτάρι: «Με έκανε να αγαπήσω περισσότερο την επιφάνεια. Μου αρέσει να παίζω στο γρασίδι, αλλά οι νίκες σε ανεβάζουν, σου φτιάχνουν τη διάθεση. Είναι καλό για την αυτοπεποίθησή σου και αυτό είναι που νιώθω. Είναι σημαντικό να νιώθεις έτσι όταν παίζεις σε υψηλό επίπεδο. Οι τίτλοι ανεβάζουν την αυτοπεποίθησή σου και σε βοηθούν να κερδίσεις και μεγαλύτερους τίτλους στην καριέρα σου. Πρέπει να να κάνεις μικρά βήματα, όχι να πας κατευθείαν στα μεγάλα, αν και στις γυναίκες το βλέπουμε αυτό. Στους άνδρες είναι λίγο διαφορετικό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ