aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΤσιτσιπάς-Λεχέτσκα: Μάχη με φόντο τα ημιτελικά του Australian Open με τον Στέφανο να… μπορεί!

Τσιτσιπάς-Λεχέτσκα: Μάχη με φόντο τα ημιτελικά του Australian Open με τον Στέφανο να… μπορεί!

Με στόχο να κάνει ένα ακόμα βήμα προς την κατάκτηση του πρώτου του Grand Slam και πιο συγκεκριμένα την πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι έτοιμος να δώσει σήμερα (24/1) τη δική του μάχη με τον Γίρι Λεχέτσκα!

Ο super star της πατρίδας μας θεωρητικά είναι πολύ ανώτερος από το No.7 της παγκόσμιας κατάταξης, που πριν αρχίσει αυτό το τουρνουά δεν είχε νίκη σε κυρίως ταμπλό Grand Slam, όμως πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός.

Το ματς του Έλληνα τενίστα θα είναι το τελευταίο στο κεντρικό κορτ, και θα διεξαχθεί μετά το παιχνίδι ανάμεσα στην Πεγκούλα με την Αζαρένκα. Κάτι που σημαίνει ότι λογικά το ματς θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Τρίτης, δηλαδή, με μια… πρόχειρη εκτίμηση περίπου στις 12.

Αν προκριθεί, θα είναι για τρίτη σερί χρονιά! Στον επόμενο γύρο αναμένεται να αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Καρέν Χατσάνοφ και τον Σεμπ Κόρντα.

Θυμίζουμε ότι ο 24χρονος τενίστας έχει ήδη «καπαρώσει» έσοδα 352.000 ευρώ, ενώ αν νικήσει τον Γίρι Λεχέτσκα και προκριθεί στα ημιτελικά θα κερδίσει συνολικά 587.000 ευρώ. Αν φτάσει στον τελικό και χάσει, θα εισπράξει 1,03 εκατ. ευρώ, ενώ αν κατακτήσει το πρώτο Grand Slam της καριέρας του θα κερδίσει 1,887 εκατ. ευρώ!

«Παίζω το παιχνίδι μου. Οι τίτλοι έρχονται όταν παίζω καλά. Όταν μπορείς να παίζεις καλά, τα υπόλοιπα έρχονται φυσιολογικά, είναι η φυσιολογική ροή των πραγμάτων. Όλοι έχουμε πίεση όταν παίζουμε. Κάθε φορά είναι μια διαφορετική κούρσα, με διαφορετικές συνθήκες, διαφορετικό παίκτη απέναντί μας. Σε αυτό συγκεντρωνόμαστε. Δε νομίζω ότι πολλοί παίκτες σκέφτονται το μέλλον, είναι ένα άθλημα στο οποίο πρέπει να μένεις στο παρόν, αλλιώς το μυαλό σου ταξιδεύει και φτιάχνει σενάρια και καταστάσεις. Και αυτός δεν είναι τρόπος να φτάσεις στην καλύτερη απόδοση», είπε μεταξύ άλλων για το σημερινό ματς και το τουρνουά γενικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ