aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΥποτάχθηκε στον απίθανο Κύργιο ο Τσιτσιπάς

Υποτάχθηκε στον απίθανο Κύργιο ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε απέναντι στον μαγευτικό Νικ Κύργιο, καθώς ηττήθηκε με 3-1 σετ σε έναν αγώνα με δύο τάι μπρέικ και ράλι που έσπαγαν… καρδιές.

Στο πρώτο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε δυναμικά στο εναρκτήριο γκέιμ και προηγήθηκε με 40-0. Παρόλα αυτά, επέτρεψε στον Κύργιο να εκμεταλλευτεί τα λάθη και να ισοφαρίσει, καταφέρνοντας εντέλει ο Έλληνας αθλητής να προηγηθεί. Από και πέρα, οι δύο τενίστες έπαιρναν το πλεονέκτημα του σερβίς τους. Ο Αυστραλός τενίστας ήταν ιδιαίτερα επιθετικός όταν σέρβιρε, μη αφήνοντας περιθώρια στον αντίπαλό του. Φυσικά, ο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης επιχείρησε να χαμηλώσει τον ρυθμό και να αναγκάσει σε λάθη τον Κύργιο. Σε ένα πρώτο σετ που πήγαινε πόντο-πόντο και κανείς από τους δύο δεν επιθυμούσε να παραιτηθεί από την διεκδίκηση. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 6-5 γκέιμς, με την ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο πιο κομβικό σημείο. Βέβαια, οι δυο τους οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικερ. Εκεί ο Τσιτσιπάς ξεδίπλωσε όλα το ταλέντο του και με 7-2 κλείδωσε το σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Κύργιος ξεκίνησε δυναμικά και φρόντισε γρήγορα-γρήγορα να πάρει προβάδισμα, παίρνοντας το πρώτο γκέιμ. Η συνέχεια ήταν πανομοιότυπη με το προηγούμενο σετ, καθώς συνέχισαν να ανταλλάσσουν «μαχαιριές» χωρίς να λυγίζουν στη πίεση. Στο κρίσιμο σημείο, όπου ο Κύργιος θα απείχε ένα γκέιμ από το δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς έμεινε μέσα και έκανε το 4-4. Αν μη τι άλλο, χαρακτηριστικό του αγωνιστικού προσώπου του Κύργιου θεωρείται η αυταπάρνηση και ότι δεν πραγματοποίησε αρχικά, το έπραξε στη συνέχεια. Ο Τσιτσιπάς προσπάθησε μέσω των αμυνών του να αποτρέψει το αναπόφευκτο, με τον Αυστραλό τενίστα να κάνει το μπρέικ, να παίρνει σετ και να γράφει το 1-1 στον ηλεκτρονικό πίνακα.

Στο επόμενο σετ ο Νικ Κύργιος μπήκε με αυτοπεποίθηση, επέβαλλε τον ρυθμό και έφερε σε δύσκολες καταστάσεις τον Τσιτσιπά. Έκανε μεγάλο μπρέικ για το 3-1, εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ με το 4-1 να είναι μονόδρομος. Το μονοπάτι ήταν στρωμένο για τον Κύργιο, ώστε να αποκτήσει πλεονέκτημα με 2-1 και με τη βοήθεια του κόσμου, έκλεισε το τρίτο σετ.

Στο τέταρτο σετ η ένταση δεν έπεσε καθόλου με τους δύο εξαιρετικούς τενίστες να παλεύουν για ένα στοιχείο που θα τους δώσει το πάνω χέρι. Ο Τσιτσιπάς σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα σετ, απάντησε έμπρακτα νωρίς και με τις καλύτερες δυνατές επιλογές απέκτησε ρυθμό συνολικά. Πέρα από το συναρπαστικό παιχνίδι, η μητέρα φύση έδωσε και εκείνη τη πινελιά της, αφού ο αγώνας διακόπηκε λόγω βροχής και πέρασε ένα 15’ για την επανέναρξη. Για μία ακόμη φορά οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ και στην συγκεκριμένη περίπτωση το αποτέλεσμα έμελλε να είναι διαφορετικό, αδικώντας την απίθανη προσπάθεια του Τσιτσιπά να ωθήσει την αναμέτρηση στο έσχατο σετ.

Έτσι, στον επόμενο γύρο ο Νικ Κύργιος θα αντιμετωπίσει τον Μπράντον Νακασίμα για το Wimbledon.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ