aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣUS Open: Στον τελικό η Αντζελίκ Κέρμπερ (videos)

US Open: Στον τελικό η Αντζελίκ Κέρμπερ (videos)

Με τον καλύτερο τρόπο συνδύασε την άνοδό της στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης η Αντζελίκ Κέρμπερ καθώς επικράτησε 2-0 σετ της φορμαρισμένης Καρολίν Βοζνιάκι στο 2ο ημιτελικό της Παρασκευής και έκλεισε θέση στον τελικό του Αμερικανικού Όπεν.

Η Κέρμπερ μπήκε στο Arthur Ashe για το δεύτερο ημιτελικό του US Open γνωρίζοντας πως ότι κι αν γίνει από εδώ και στο εξής, την ερχόμενη Δευτέρα θα δει το όνομά της στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Παίζοντας, λοιπόν, σαν το Νο1 του κόσμου, η αριστερόχειρας Γερμανίδα κέρδισε με 6-4, 6-3 την πολύ ανεβασμένη Καρολίν Βοζνιάκι και σφράγισε τον μεγάλο τελικό στη Νέα Υόρκη κόντρα στην Καρολίνα Πλίσκοβα η οποία στον πρώτο ημιτελικό έβγαλε εκτός υπεράσπισης και εκτός Νο1 τη λαβωμένη Σερίνα Γουίλιαμς με νίκη 6-2, 7-6(5).

Έτσι, μετά από 186 συνεχόμενες εβδομάδες, η κορυφή της WTA αλλάζει χέρια και εκεί θα βρίσκεται η Αντζελίκ Κέρμπερ που το Σάββατο θα διεκδικήσει το δεύτερο Grand Slam τίτλο της καριέρας της και στη σεζόν, μετά το θρίαμβο στη Μελβούρνη. Αυτός θα είναι ο τρίτος Major τελικός για την 28χρονη τη φετινή σεζόν, έχοντας ηττηθεί από τη Σερίνα στον τελικό του Wimbledon.

«Είναι απίστευτο. Είναι μια υπέροχη ημέρα. Σημαίνει πολλά η πρόκρισή μου στον τελικό. Είναι φανταστικό που θα είμαι το Νο1 του κόσμου», είπε η Κέρμπερ που θα γίνει η δεύτερη Γερμανίδα, μετά τη Στέφι Γκραφ, που θα απολαύσει τις δάφνες της κορυφής. Μάλιστα, η Κέρμπερ δεν δίστασε να μιλήσει για εκδίκηση από την Πλίσκοβα για την πρόσφατη ήττα στον τελικό του Σινσινάτι, πριν δύο εβδομάδες.

Αυτή η ήττα από την Τσέχα στο Οχάϊο, στέρησε την ευκαιρία από τη Γερμανίδα να ανέβει εκείνη την εβδομάδα στο Νο1 της κατάταξης. «Θα προσπαθήσω να πάρω εκδίκηση», είπε αποφασιστικά η Κέρμπερ που έχει θετικό ρεκόρ 4-3 κόντρα στην πολύ δυνατή Τσέχα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ