aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣUS Open: Ήττα και εκθρόνιση για τη Σερίνα! (video)

US Open: Ήττα και εκθρόνιση για τη Σερίνα! (video)

Στην πατρίδα της και στο αγαπημένο της US Open, η Σερίνα Γουίλιαμς έμελλε να αποχωριστεί το Νο1 του πλανήτη, πριν καταρρίψει το ρεκόρ της Γκραφ! Η Καρολίνα Πλίσκοβα με σπουδαία εμφάνιση κέρδισε 2-0 σετ τη Βασίλισσα και πέταξε για τελικό!

Συγκλονιστική «μάχη» εξελίχθηκε στο «Arthur Ashe» της Νέας Υόρκης, όπου η Καρολίνα Πλίσκοβα ήταν εκπληκτική, και άφησε εκτός τελικού του US Open 2016 την Σερίνα Γουίλιαμς, για δεύτερη σερί χρόνια, ύστερα από τον αποκλεισμό του 2015 από την Ρομπέρτα Βίντσι.

Το μέχρι πρότινος Νο1 του κόσμου ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις στο γόνατο, σύμφωνα με δηλώσεις του Πάτρικ Μουράτογλου, και ηττήθηκε απ’την big hiter Τσέχα με 6-2, 7-6(5), ύστερα από μιάμιση ώρα «σκληρής» κόντρας στο κεντρικό court του Αμερικάνικου Open.

Εκτός της πρόκρισης στον τελικό ενός ακόμη Grand Slam, η Σερίνα Γουίλιαμς απόλεσε και την κορυφή της Παγκόσμιας κατάταξης όπου θα ανέβει η με τη Γερμανίδα να επικρατεί 6-4, 6-3 της Καρολίν Βοζνιάκι στο δεύτερο ημιτελικό της Πέμπτης, εξασφαλίζοντας την παρουσία τους στον 3ο Grand Slam τελικό της για φέτος.

Με αυτόν τον τρόπο, μία Γερμανίδα στέκεται «εμπόδιο» σε μία Αμερικανίδα που προσπάθησε να «σπάσει» το ρεκόρ-όνειρο της Στέφι Γκραφ από τον Μανχάιμ, με τις 186 συνεχόμενες εβδομάδες στο πρώτο «σκαλί» της WTA, ένα ρεκόρ που «κρατάει» από τον Μάρτιο του 1991.

Η Σερίνα το μόνο που πέτυχε ήταν να το ισοφαρίσει, κάτι δυόλου ευκαταφρόνητο, ωστόσο δεν κατάφερε να «γράψει» άλλη μία «χρυσή» σελίδα στη «πλούσια» πολυετή καριέρα της στα γήπεδα του τένις.

Αρχικά, η πρόκριση της Αντζέλικ Κέρμπερ στα ημιτελικά του US Open δυσκόλεψε το «έργο» της Γουίλιαμς, και στη συνέχεια η απίθανη Τσέχα «έστρωσε» τον «δρόμο» της κορυφαίας τενίστριας όλων των εποχών με… «καρφιά», παίρνοντας της την πρόκριση στον τελικό και μάλιστα με «καθαρή» επικράτηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ