aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΤζόκοβιτς: «Με πλήγωσαν οι συναθλητές μου - Ο γιος μου στήριζε Ράφα στον τελικό»

Τζόκοβιτς: «Με πλήγωσαν οι συναθλητές μου – Ο γιος μου στήριζε Ράφα στον τελικό»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αναφέρθηκε για πρώτη φορά στη δεκαήμερη παραμονή του στη Μελβούρνη, ενώ αποκάλυψε ότι ο γιος του είναι… φαν του Ράφα Ναδάλ.

«Σίγουρα δεν ήταν ευχάριστο», είπε στο BBC o κορυφαίος τενίστας στον κόσμο. «Δεν θέλω να καθίσω εδώ και να παραπονεθώ για τις συνθήκες στο κέντρο κράτησης, διότι έμεινα επτά μέρες. Ένιωσα αδύναμος. Όταν έφτασα δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω το κινητό του για τρεις-τέσσερις ώρες. Ήταν μέσα στη νύχτα, από τη 1 ως τις 9. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ γιατί ανακρινόμουν κάθε 30 λεπτά. Έδωσα πολλές συνεντεύξεις. Άρχιζαν, σταματούσαν και μετά έπρεπε να περιμένω τον άνθρωπο να μιλήσει στον ανώτερό του και να επιστρέψει και αυτό τράβηξε όλη τη νύχτα.

Και συνέχισε: «Η βίζα επαναφέρθηκε αφού ακυρώθηκε, μετά επαναφέρθηκε και ακυρώθηκε ξανά, έτσι ήμουν ελεύθερος για τέσσερις μέρες και προπονούμουν, αλλά δεν ήταν νορμάλ προπόνηση. Τις μέρες που φυσιολογικά θα είχα πριν από Grand Slam, είχα ελικόπτερα να πετούν πάνω από κάθε προπόνηση στη Rod Laver Arena. Οι κάμερες ήταν παντού».

Στη συνέχεια εξέφρασε τα παράπονά του για τους άλλους παίκτες. «Ένιωθα την ενέργεια και τα βλέμματα των συναθλητών μου και των ανθρώπων που ήταν στις εγκαταστάσεις, και αυτό με πλήγωσε πολύ. Καταλαβαίνω ότι είχαν την άποψη που είχε βασιστεί σε αυτά που έβλεπαν στα media κι εγώ δεν πήγαινα στα media, διότι είχα πει ότι σέβομαι τη νόμιμη διαδικασία και το Australian Open».

Ο 34χρονος Σέρβος ρωτήθηκε και αν είδε τον τελικό του Australian Open.«Δεν ήταν εύκολο να τον δω. Ήμουν ουδέτερος, δεν ήθελα να υποστηρίξω κανέναν από τους δύο, διότι ήθελα να είμαι εγώ εκεί. Η γυναίκα μου, όμως, υποστήριζε τον Μεντβέντεφ και ο γιος μου τον Ράφα, χοροπηδώντας μετά από κάθε πόντο και υψώνοντας τη γροθιά, όπως κάνει εκείνος στο γήπεδο. Πριν από μερικές μέρες ο Στέφαν με ρώτησε αν ήξερα σε ποιο τουρνουά θα είμαι και εγώ και ο Ράφα. Του είπα ότι ελπίζω να είναι σύντομα και εξήγησε ότι θέλει να βγάλει φωτογραφία μαζί του. Είμαι σίγουρος ότι θα το κανονίσουμε».

Ο Νόλε θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι δεν αγνοεί τους κινδύνου του κορωνοϊού. «Θα έλεγα ότι παίρνω τον Covid πολύ πολύ σοβαρά, όπως όλοι. Και σας διαβεβαιώνω ότι έκανα PCR τεστ όπως όλοι. Εκατομμύρια άνθρωποι ακόμα ταλαιπωρούνται από τον Covid σε όλο τον κόσμο. Το παίρνω σοβαρά. Νόσησα δύο φορές. Τη δεύτερη ήμουν ασυμπτωματικός, η πρώτη ήταν από 1-1.5 χρόνο και είχε συμπτώματα, δεν ήταν εύκολο».

Θυμίζουμε ότι στην ίδια συνέντευξη ο Τζόκοβιτς τόνισε ότι δεν είναι διατεθειμένος να εμβολιαστεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ