aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΤζόκοβιτς: Αυτό είναι το έγγραφο που αποδεικνύει πως νοσούσε όταν πήγε σε εκδήλωση με παιδιά

Τζόκοβιτς: Αυτό είναι το έγγραφο που αποδεικνύει πως νοσούσε όταν πήγε σε εκδήλωση με παιδιά

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βγήκε νικητής στη δικαστική μάχη που έδωσε με την αυστραλιανή κυβέρνηση, πήρε τη βίζα του πίσω και ενδεχομένως, αν δεν υπάρξει άλλη επιπλοκή, θα αγωνιστεί στο Australian Open.

Οπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, η κυβέρνηση αναγνώρισε στη διάρκεια των διακανονισμών ότι δεν έδωσε αρκετό χρόνο στον Σέρβο να απολογηθεί και να παραθέσει στοιχεία κατά την κράτησή του στο αεροδρόμιο ώστε να μην ακυρωθεί η βίζα του.

Στο δικαστήριο, ο κορυφαίος τενίστας υπερασπίστηκε τον εαυτό του μέσα από μια γραπτή κατάθεση 41 σελίδων, όπου μέσα υπήρχαν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία με βάση τα οποία, αν και ανεμβολίαστος, μπορούσε να ταξιδέψει στην Αυστραλία.

Ένα απ’ αυτά ήταν το μοριακό τεστ (PCR) της 16ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το οποίο ο Τζόκοβιτς ήταν θετικός στον κοροναϊό.

Τι δείχνει το τεστ
Το τεστ δείχνει πως έκανε την εξέταση νωρίς το μεσημέρι, στις 13:05:12 και το αποτέλεσμα βγήκε επτά ώρες αργότερα στις 20:19:56. Κάτι το οποίο σημαίνει πως γνώριζε ότι ήταν θετικός από τις 16 Δεκεμβρίου.

Η εξέλιξη αυτή εκθέτει τον Σέρβο, ο οποίος παρευρέθηκε σε τελετή στο Βελιγράδι την 17η Δεκεμβρίου -δηλαδή μία ημέρα αφότου φέρεται να διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19- χωρίς μάσκα, προς τιμήν των νεαρών σέρβων παικτών.

Σε ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στις 17 Δεκεμβρίου στο τέλος της ημέρας, η Ομοσπονδία Αντισφαίρισης του Βελιγραδίου στη σελίδα της στο Facebook έγραφε χαρακτηριστικά:

«Ο καλύτερος τενίστας στον πλανήτη και κάτοχος 20 τίτλων Grand Slam απένειμε κύπελλα και διπλώματα σε νεαρούς παίκτες. Μόνο τα βραβευμένα παιδιά παρακολούθησαν την παρουσίαση των κυπέλλων που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο τένις Novak στο Βελιγράδι λόγω των μέτρων υγείας που συνδέονται με την πανδημία του κοροναϊού».

Η ανάρτηση περιέχει πολλές φωτογραφίες του Τζόκοβιτς να ποζάρει με αξιωματούχους της ομοσπονδίας και περίπου 20 εφήβους.

Επίσης, στις 18 Δεκεμβρίου ο τενίστας πόζαρε χωρίς μάσκα κατά τη διάρκεια φωτογράφισης για τη γαλλική εφημερίδα Équipe. Η εφημερίδα ανέφερε ότι φορούσε μάσκα προσώπου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αλλά την αφαίρεσε για τη φωτογράφιση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ