aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΤσιτσιπάς: Ξεκίνησε την κούρσα για το 3ο στη Μασσαλία

Τσιτσιπάς: Ξεκίνησε την κούρσα για το 3ο στη Μασσαλία

Εντυπωσιακή ήταν η πρεμιέρα του Στέφανου Τσιτσιπά στο Open 13 της Μασσαλίας, στο τουρνουά που έχει κατακτήσει τα δύο τελευταία χρόνια (2019-20).

Ο χαρισματικός τενίστας, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στον προερχόμενο από τραυματισμό, Λούκας Πουίγ και με 6-2, 6-3 επί του πρώην Top10 Γάλλου, προκρίθηκε στα προημιτελικά της indoor διοργάνωσης όπου τον περιμένει ο επίσης γηπεδούχος, Πιερ-Χιουζ Ερμπέ.

Το Νο2 του ταμπλό, ήταν πολύ καλός και σταθερός από τη βασική γραμμή ενώ το σερβίς του ήταν απροσπέλαστο, μην επιτρέποντας στον Πουίγ να δημιουργήσει πολλές προϋποθέσεις για break.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε πολύ δυνατά και με δύο γρήγορα breaks πήρε προβάδισμα 5-1, πριν ο Πούιγ πάρει πίσω το ένα, με τον Έλληνα πρωταθλητή να κλείνει το σετ σε 30 λεπτά, στο σερβίς του αντιπάλου του.

Το 2ο σετ ήταν πιο ανταγωνιστικό αφού και οι δύο αντίπαλοι, διατηρούσαν με σχετική άνεση το σερβίς τους στα πρώτα games, μέχρι τη στιγμή που ο Τσιτσιπάς βρήκε έδαφος να πιέσει για το break και το κατάφερε στο 6ο game (4-2).

Όλα έγιναν πιο εύκολα για τον 22χρονο πρωταθλητή μας στη συνέχεια, με τον Τσιτσιπά να πετυχαίνει την 9η συνεχόμενη νίκη του στη Μασσαλία.

Ο επόμενος αντίπαλος του Στέφανου στους “8” του Open 13, Πιερ-Χιουζ Ερμπέ είχε κερδίσει τον Έλληνα άσο στη μοναδική φορά που βρέθηκαν αντιμέτωποι, το 2018 στο Shenzhen Open της Κίνας.

Ο Ερμπέ είναι 29 ετών και βρίσκεται στο Νο93 της παγκόσμιας κατάταξης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ