aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΤσιτσιπάς: «Πιστεύω ότι φέτος μπορώ να πάρω ένα Grand Slam»

Τσιτσιπάς: «Πιστεύω ότι φέτος μπορώ να πάρω ένα Grand Slam»

Την πίστη ότι έχει βελτιώσει το παιχνίδι του πάρα πολύ και την ευχή του φέτος να καταφέρει να κατακτήσει ένα Grand Slam έκανε γνωστή ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο τενίστας μας ο οποίος θα ενισχύσει την Εθνική μας ομάδα με την συμμετοχή του στα παιχνίδια με τον Ισημερινό για το Davis Cup, μίλησε στον ΑΝΤ1 για την παρουσία του το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο ΟΑΚΑ για τα παιχνίδια της Εθνικής, αλλά και τον τελικό με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australian Open.

Ακολουθεί μέρος των δηλώσεών του…
-Για τη συμμετοχή του με την Εθνική ομάδα…
«Ευχαριστώ πολύ, είναι μεγάλη τιμή και χαρά που θα έχω την ευκαιρία να παίξω με τα χρώματα της Εθνικής το Σαββατοκύριακο στο ΟΑΚΑ. Και επίσης με αφορμή αυτό θέλω να πω ότι θα αφιερώσω αυτή την προσπάθεια με όλη την Εθνική ομάδα στους δύο ηρωϊκούς πιλότους οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους πριν λίγα 24ώρα. Θα βγούμε έξω και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

-Για τους αγώνες που είναι κρίσιμοι για την επιστροφή στην πρώτη κατηγορία…
«Σωστά έχει περάσει αρκετός χρόνος από κάτι παρόμοιο και για εμάς έχει μεγάλη αξία. Αυτή τη φορά κόντρα στον Ισημερινό και η ομάδα μας βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση».

-Για το πόσο δυνατή είναι η ομάδα του Ισημερινού…
«Ο Ισημερινός δεν έχει τους δύο καλύτερους παίκτες του στη βαθμολογία της ATP, επιλέξανε να μην έρθουν. Είναι μια ευκαιρία για εμάς να περάσουμε στην πρώτη κατηγορία».

-Για τον τελικό με τον Τζόκοβιτς στο Australian Open και αν θα άλλαζαν όλα αν είχε πάρει ένα σετ… «Σίγουρα μπορεί να αλλάξει ψυχολογικά ένας αγώνας έτσι και πάρεις ένα σετ. Ιδίως όταν είναι ενάντια στον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών. Δεν έγινε αυτό που ήθελα. Μπορεί να άλλαζε αν πήγαινε 1-1 στα σετ. Δεν το σκέφτομαι, πήρα το μάθημα μου από τον τελικό και στόχος είναι να συνεχίσω να ονειρεύομαι».

-Για το πότε θα έρθει το πρώτο Grand Slam…
«Εύχομαι φέτος, πιστεύω ότι μπορώ και έχω βελτιωθεί πάρα πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια στο παιχνίδι μου. Έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση πως θα γίνουν μεγάλα πράγματα φέτος».

-Για το αν θα έρθει και το νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη…
«Έχω πολλούς πόντους να υπερασπιστώ φέτος και μικρά κενά μέσα στη χρονιά στα οποία δεν πήρα πολλούς πόντους τα οποία μπορώ να αξιοποιήσω και να προσθέσω πόντους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ