aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΤσιτσιπάς - Ναδάλ: Η μεγάλη ώρα έφτασε για τον Στέφανο στο Australian Open

Τσιτσιπάς – Ναδάλ: Η μεγάλη ώρα έφτασε για τον Στέφανο στο Australian Open

Λίγες ώρες έχουν απομείνει για το μεγάλο ραντεβού του Στέφανου Τσιτσιπά (Νο6) με τον Ραφαέλ Ναδάλ (Νο2) στα προημιτελικά του Australian Open.

Οι δύο τενίστες αναμένεται να αρχίσουν τον αγώνα τους περίπου στις 10.30 στην Rod Laver Arena. Αυτή θα είναι η όγδοη φορά που θα έχουμε μία ελληνοισπανική μονομαχία ανάμεσα στους δύο αθλητές. Στις προηγούμενες επτά αναμετρήσεις ο Ναδάλ μετρά έξι νίκες. Μάλιστα, η μία από αυτές ήταν πριν από δύο χρόνια στον ημιτελικό του Australian Open με τον Ράφα να επικρατεί με 6-2, 6-4, 6-0.

Το οξύμωρο της ιστορίας των αναμετρήσεων των δύο αθλητών είναι ότι ο Τσιτσιπάς την μοναδική του νίκη κόντρα στον Ναδάλ την έχει πετύχει στο χώμα και συγκεκριμένα στο τουρνουά της Μαδρίτης!

Παράλληλα, ο 22χρονος Έλληνας τενίστας τα πάει εξαιρετικά στους προημιτελικούς Grand Slam αφού μετράει δύο προκρίσεις σε ισάριθμους αγώνες (Australian Open το 2019 και στο Roland Garros το 2020).

Ο ΝΑΔΑΛ ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ, ΑΛΛΑ Ο ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΜΠΟΡΕΙ
Επιστρέφοντας στο σήμερα ο Ραφαέλ Ναδάλ είναι το φαβορί της αναμέτρησης. Ο 34χρονος Ισπανός μπορεί να μην βρίσκεται στην καλύτερη κατάστασή του λόγω και του τραυματισμού στην πλάτη, ωστόσο δεν κρύβει την επιθυμία του να φτάσει σε ένα ακόμα Grand Slam.

Από την άλλη ο Στέφανος Τσιτσιπάς θέλει να σπάσει το ταβάνι του. Δεν αρκείται πλέον σε καλές πορείες μέχρι τα προημιτελικά ή τα ημιτελικά ενός major και επιθυμεί να βρεθεί σε έναν τελικό.

Κλειδί στο παιχνίδι αναμένεται να είναι η υπομονή. Ο Ναδάλ διαθέτει απεριόριστη και μέσα από αυτήν μπορεί να παίζει και με το μυαλό των αντιπάλων του. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πρέπει να έχει ψυχραιμία και υπομονή ειδικά στα μεγάλα ράλι και να αποφύγει τα αβίαστα λάθη για να μην επιτρέψει στον μεγάλο του αντίπαλο να βρει εύκολους πόντους.

Φυσικά, η αποστολή του μόνο εύκολη δεν θα είναι, αλλά πλέον δεν είναι και ακατόρθωτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ