aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΤσιτσιπάς: «Να συνηθίσουμε το τένις χωρίς τους Big-3»

Τσιτσιπάς: «Να συνηθίσουμε το τένις χωρίς τους Big-3»

Το πρωί του Σαββάτου αρχίζει η «μάχη» της Ελλάδος με την Πολωνία στο 3ο ATP Cup που «φιλοξενεί» το 2022 το Σίδνεϊ και ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παίξει γύρω στις 10:30 με τον κορυφαίο Πολωνό, τον Χούμπερτ Χούρκατς.

Την ομάδα της Ελλάδος που προπονεί ο Απόστολος Τσιτσιπάς αποτελούν εκτός από τον Στέφανο, ο αδελφός του Πέτρος αλλά και οι Μιχάλης Περβολαράκης, Αριστοτέλης Θάνος και Μάρκος Καλοβελώνης.

Η Ελλάδα είναι στον ίδιο όμιλο με την Πολωνία, την Γεωργία και την Αργεντινή (έχει κρούσμα covid-19 με τον Κορία) και στους «8» συνεχίζουν οι δυο πρώτες ομάδες. Κανένα μέλος του Big-3 δεν θα παίξει στο τουρνουά.

«Σημαίνει πολλά που εκπροσωπούμε την Ελλάδα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στη συνέντευξη Τύπου εν όψει της πρεμιέρας και στάθηκε στην σημασία της εκπροσώπησης της Ελλάδος: «Είναι πάντα τιμή να αγωνίζεσαι για την πατρίδα σου και είμαι σίγουρος πως πολλοί Έλληνες μας παρακολουθούν. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι με τους παίκτες μου εδώ και συμβαίνει να είναι και οι γιοι μου εδώ. Αλλά το βασικό είναι πως αυτή τη στιγμή είναι οι παίκτες μου και έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε μαζί.

Αυτό το κάνει πολύ ξεχωριστό. Για εμάς το ATP Cup σημαίνει πολλά, επειδή θα παίξουμε απέναντι σ’ αυτές τις χώρες που συνήθως δεν παίζουμε στο Davis Cup. Για τον καθένα από εμάς που εκπροσωπούμε την Ελλάδα στο ATP Cup, σημαίνει πολλά. Ξέρω πως ο κόσμος βρίσκεται εδώ για να παρακολουθήσει καλό τένις. Ξέρω πως πολλοί Ελληνοαυστραλοί θα ξετρελαθούν βλέποντάς μας να παίζουμε. Η Ελλάδα είναι γνωστή για τις επιτυχίες στις ομαδικές διοργανώσεις, όπως στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ, οπότε είναι στη φύση μας».

«Το τένις χωρίς τους Big-3»

Ο 23χρονος τενίστας ρωτήθηκε για την απουσία των Big-3 από το τουρνουά αλλά και για την εποχή χωρίς τους Φέντερερ-Ναδάλ-Τζόκοβιτς που δεν είναι μακρινή και σημείωσε: «Υποθέτω πως έτσι θα είναι γενικά τα επόμενα χρόνια, ίσως σε 3 χρόνια από τώρα. Οπότε μπορούμε απλά να το συνηθίσουμε νωρίτερα, είναι μια νέα πραγματικότητα. Θα δούμε πως θα τα πάει το τένις χωρίς τους Big 3. Θέλω πολύ να δω ποιοι παίκτες θα κυριαρχήσουν σ’ αυτό το σημείο.

Είναι όμορφο να βλέπεις τις νεότερες γενιές, τα νέα παιδιά, να έχουν την ευκαιρία να βλέπουν τόσο υψηλού επιπέδου τένις. Πιστεύω πως μπορούμε να παίξουμε τένις πολύ υψηλού επιπέδου και πως έχουμε κάτι διαφορετικό να προσφέρουμε από αυτό που έφεραν οι Djokovic, Federer και Nadal. Δεν είναι ευθύνη, απλά πρέπει να δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα, να βγάλουμε το καλύτερό μας τένις και να βάλουμε ψηλά τον πήχη».

Μίλησε ακόμη και για τον εμβολιασμό και την πιθανή απουσία του Νόβακ Τζόκοβιτς από το ΑΟ 2022: «Αν κάποιοι παίκτες δεν θέλουν να τους ακολουθήσουν, είναι δική τους επιλογή. Δεν θα πω αν είναι σωστό ή λάθος. Εγώ ανυπομονούσα να έρθω στην Αυστραλία και θα έκανα οτιδήποτε ήταν απαραίτητο για να έρθω. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω εδώ. Η αυστραλιανή σεζόν είναι μια από τις αγαπημένες περιόδους της χρονιάς, απλά λατρεύω να είμαι εδώ, είτε είναι στο Σίδνεϊ, είτε στο Μπρίσμπεϊν, είτε στη Μελβούρνη, τα vibes είναι εκπληκτικά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ