aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΤσιτσιπάς: Μετά από το «δεν έχεις τα αρχ@@@α», κατέκτησε τη... Μασσαλία!

Τσιτσιπάς: Μετά από το «δεν έχεις τα αρχ@@@α», κατέκτησε τη… Μασσαλία!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποιώντας μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο σετ όπου βρέθηκε να χάνει με 5-3, έδειξε ψυχικά αποθέματα και με αντεπίθεση διαρκείας πήρε τη νίκη με 7-5, 7-6 (5) απέναντι στον Κουκούσκιν και κατέκτησε το Open 13 της Μασσαλίας.

Αυτός είναι ο δεύτερος τίτλος του σε ATP τουρνουά και τρίτος γενικά. Αφού είχαν προηγηθεί οι επιτυχίες του στη Στοκχόλμη και το Next Gen.

Το πρώτο σετ ήταν για γερά νεύρα. Ο Τσιτσιπάς και ο Κουκούσκιν κράτησαν το σερβίς τους μέχρι το δωδέκατο game, όταν ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να εκμεταλλευτεί το δεύτερο break point που δημιούργησε και με 7-5 κατέκτησε το πρώτο σετ. Μέχρι εκείνο το σημείο οι δύο αθλητές είχαν κρατήσει εύκολα το σερβίς τους με τον «Στεφ» να χάνει αρκετές ευκαιρίες στα μεγάλα ράλι αφού στην προσπάθειά του να τα τελειώσει υπέπεσε σε πολλά αβίαστα λάθη.

Σε αντίθεση με το πρώτο σετ στο δεύτερο το break ήρθε αρκετά νωρίς. Στο πέμπτο game ο Κουκούσκιν έσπασε το σερβίς του Στέφανου Τσιτσιπά για να προηγηθεί με 3-2 και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για το 4-2. Ο Έλληνας τενίστας έβγαλε όμως αντίδραση μεγάλου παίκτη σε εκείνο το σημείο. Αφού πρώτα αντέδρασε και τα έβαλε με τον εαυτό του φωνάζοντας «Δεν έχεις τα αρχ@@@α», ανέβασε την απόδοσή του, απέφυγε τα αβίαστα λάθη και έφερε το σετ στα ίσα στο 5-5.

Το σετ τελικά οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ όπου ο Τσιτσιπάς ήταν πιο ψύχραιμος και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 7-6 (5).

Με τη νίκη του αυτή, ο Τσιτσιπάς βρίσκεται πλέον στο Νο 11 της παγκόσμιας κατάταξης που θα ανακοινώσει αύριο Δευτέρα η ATP και σε «απόσταση βολής» από την πρώτη δεκάδα του πλανήτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ